NSV’46 tevreden, Zevenhoven baalt van bloedeloze remise in matige derby

Zevenhoven | De ploeg uit Noorden begon het seizoen als één van de favorieten voor de titel, maar 21 wedstrijden later kijken de Noordenaren angstvallig naar de ranglijst en wil men koste wat kost wegblijven van de onderste vijf plaatsen. Elk puntje is er één voor NSV’46 op dit moment en zodoende liepen de mannen van interim-coach Roland Leliveld als morele winnaar het veld af na een zwaarbevochte 0-0 op bezoek bij buurman Zevenhoven.

Het vuurwerk knalde zoals het hoort bij een derby in de vierde klasse A. Het publiek was, ondanks het slechte weer, ook massaal aanwezig en zo leken alle ingrediënten aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken. De intenties van de thuisploeg waren al snel duidelijk, de geelhemden pakte direct het initiatief in de wedstrijd, hadden veruit het meeste balbezit maar eenmaal aanbeland bij de vijandelijk zestienmeter liepen de aanvallen veelal vast in het druk bezette centrum. Zevenhoven miste de creativiteit om zich door de opgetrokken NSV-muur heen te voetballen en om die reden creëerde het weinig tot geen grote kansen. Alleen de vanaf links opstomende Berry Peters wist met een aantal gevaarlijk voorzetten voor enkele halve kansen te zorgen maar telkens zat er wel een Noordens been tussen een schietpoging en het vijandelijke doel. NSV’46 kwam er bij vlagen uit en wist dan ook voor wat lichte dreiging te zorgen maar ook voor de bezoekers bleven grote kansen uit in de eerste helft.

“Wanneer een elftal niet loopt ga je terug naar de basis en dat is voor mij de nul proberen te houden, elk puntje telt op dit moment voor ons”

Roland Leliveld | Interim-coach NSV’46

In de tweede helft maakte Kamiel Disseldorp plaats voor Florencio Faneyte. De sierlijke aanvaller bracht wat nieuw elan in het Noordense elftal en was in ieder geval in staat de bal in aanvallend opzicht langer in bezit te houden. Tot echte kansen kwamen ‘De Koeten’ ook nu niet en naarmate de tweede helft vorderde werd de missie van NSV ‘46 steeds duidelijker, de nul was heilig en men was meer dan tevreden met een punt. Zevenhoven probeerde het wel, bleef zoeken naar een doelpunt en kreeg hiervoor vlak voor tijd nog een uitgelezen mogelijkheid, uit een vrije trap weliswaar, maar met de wetenschap dat Maurits Splinter een week eerder driemaal doel trof op deze manier was er hoop bij Zevenhoven en angstige rillingen bij NSV ‘46 toen Splinter de bal over de muur krulde maar in tegenstelling tot vorige week stond er nu wel een knappe redding tegenover. Bas Kalshoven wist de inzet met een mooie safe te neutraliseren. Marco Pellegrom had zich vlak voor tijd nog onsterfelijk kunnen maken maar de spits liet de bal net even te ver van de voet springen om goed te kunnen afronden. De ploeg van Danny ter Hoeve kwam daarna nog goed weg toen Menno de Jong vanaf links voor Connor van Heertum opdook maar de inzet van de middenvelder belandde uiteindelijk in het zijnet en zodoende eindigde de weinig sprankelende derby in een bloedeloze 0-0 en raakte Zevenhoven de koppositie kwijt, baalde het dus stevig van het puntverlies terwijl er een kleedkamer verderop met tevredenheid werd teruggekeken op het behaalde resultaat.

Interim-coach Roland Leliveld was na afloop blij met z’n ploeg. “Ik krijg steeds meer het idee dat ik wat meer vat op deze groep krijg. We hebben gewoon een lastig seizoen, niet iedereen zit dan lekker in z’n vel dus dan moet je terug naar de basis. Goed georganiseerd, hard werken en in eerste instantie de nul proberen te houden en dat is gelukt vandaag, elk puntje is er één in deze fase.” Aan de ander kant was Marco Pellegrom minder blij maar wel realistisch. “Wij waren gewoon niet creatief genoeg vandaag en dan voetbal je moeilijk door een compacte verdediging heen. Los daarvan waren er echt wel mogelijkheden maar daar moet je dan een beetje geluk bij hebben. Maar we houden de kop omhoog en geloven gewoon nog in het kampioenschap, BSC’68 krijgt ook nog een paar lastige tegenstanders en van NSV ‘46 hebben ze ook niet zomaar even gewonnen.”

Opstelling Zevenhoven:
Connor van Heertum; Lars Jansen, Jordy Zwart, Jop Vianen (46. Gareth Rowlands); Falco de Lange (82. Sjoerd Zuijdervliet), Robert Mooren, Maurits Splinter, Lennart van Zon (71. Robin Leliveld), Berry Peters; Marco Pellegrom ©, Nick Mooren

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven ©; Jim Groenendijk, Perry Lok, Kevin Fransen, Robbin Verhaar; Cas van der Hoorn, Jeffrey Pieterse, Raoul van der Zwet, Menno de Jong; Robin van Koert, Kamiel Disseldorp (46. Florencio Faneyte)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto Kees Verhaar 

Nicolaas Boys eindigt slechte reeks met eenvoudige overwinning op Kickers ‘69

Aarlanderveen rekent af met concurrent Blauw-Zwart