Nicolaas Boys eenvoudig langs MMO

Nieuwveen | Door de vele regen was het eerste veld onbespeelbaar en werd de wedstrijd tegen MMO op het kunstgrasveld afgewerkt. Nicolaas Boys won in een matige wedstrijd toch vrij eenvoudig van de hekkensluiter in de vierde klasse A.

De Nieuwveners begonnen fel aan de wedstrijd en na amper een minuut spelen kreeg Joey van den Haak via een ingooi de bal op de rand van het strafschopgebied, zijn schot ging maar net over de lat. Even later kwam men toch aan de leiding. Luke van Veen gaf een corner hard en laag bij de eerste paal, in de kluts schoot Peter Burgmeijer van dichtbij de 1-0 binnen. Halverwege de eerste helft gaf Van Veen een mooie crosspass op Ravi Pijper die in de loop de bal in één keer voor gaf, deze kwam precies op het hoofd van Fabio Santos die de bal helaas over kopte. De thuisploeg dicteerde het spel de eerst helft, maar was wel een beetje slordig met de passes en de afwerking op doel. Zo kreeg Sven Hoogervorst nog een kans die werd geblokt door de verdediging van MMO en schoot Burgmeijer net buiten de zestiemeter de bal rakelings over. Na een half spelen was het Pijper die Van den Haak vrij zag staan op de zestienmeter, zijn schot werd met een ongelukkig handsbal geblokt door MMO-speler Richard Bakker waardoor scheidsrechter Durgunsu een strafschop gaf. Van Veen wist wel raad met die buitenkansje en schoot mooi in.

De tweede helft zagen we een veel feller MMO dat Nicolaas Boys goed vastzette en zeker de eerste twintig minuten het spel maakte. MMO kreeg ook een goede kans via spits Jari van der Fits, hij kopte net over. Na zestig minuten kwam spits Mike van der Aar het veld in voor Fitz MacLean, zijn eerste balcontact leverde gelijk een kans voor ‘de Boys’ maar MMO-keeper Albin van Wieringen redde goed. Even later dacht heel Hoogmade aan een strafschop. Een speler van MMO ging het strafschopgebied in en liep tegen Wijfjes op, maar de prima fluitende scheidsrechter Durgunsu wuifde dit weg. Nicolaas Boys kreeg daarna nog wat kansjes via Wijfjes en Van den Haak, van laatstgenoemde werd zijn schot werd van de lijn gehaald. Invaller Per Burmanje was ook tweemaal dicht bij een doelpunt, een voorzet van rechts tikte hij net naast de paal naast en even later een snoeihard schot wat rakelings naast ging. Ook MMO kreeg vlak voor tijd twee kansen op een doelpunt. Via een aanval over rechts werd de bal voorgetrokken, de spits van MMO schoot op doel maar keeper Xander Hardsteen redde. Hij kon de bal echter niet klemmen, in de rebound moest Hardsteen weer gestrekt maar nu was hij klemvast.

Zo won Nicolaas Boys toch vrij eenvoudig met 2-0 van MMO en haalde het drie belangrijke punten binnen. Volgende week speelt men uit bij middenmoter VV Alphen, dat zouden drie mooie winstpunten zijn.