Voorbeschouwing zaterdag 18 november (Speelronde 8)

Van de redactie | Vorig weekend kozen we voor een andere tactiek. Door onze voorspellingen minder chauvinistisch in te vullen hoopten we het eindelijk een bij het juiste eind te hebben. ‘Onze’ ploegen stelden ons te vaak teleur dus dit moest anders. En zie nu; met 30 punten eindigden we net achter weekwinnaar Piet Brouwer. Dit krijgt een vervolg dus. Hoewel, na vier nederlagen denken we dat Nieuwkoop weer een een zege pakt, maar daarnaast denken we dat alleen Nicolaas Boys en Sportief dit voorbeeld volgen. De andere ploegen lopen tegen puntverlies aan, tenminste dat denken wij. Maar wij zijn ook maar liefhebbers en zeker geen kenners. Wat vullen jullie in?

Nieuwkoop – Olympia
Nieuwkoop treft komend weekend de rode lantaarndrager van 2C. Tot vorig weekend wist de ploeg uit Gouda nog geen duel te winnen maar uitgerekend afgelopen weekend kwam er een einde aan die droogte. In Gouda werd CSW, de ploeg waar Nieuwkoop onlangs nog van verloor, met 3-0 huiswaarts gestuurd. Het zal de ploeg ongetwijfeld een boost in het vertrouwen hebben gegeven. Vertrouwen is juist hetgeen het waar Nieuwkoop aan ontbeert. De laatste vier duels werden verloren en de ploeg van Boris van Es vindt zichzelf na de goede start nu terug op plaats acht. Maar er is uiteraard nog niks aan de hand voor de promovendus. Afgelopen weekend kwam men heel aardig voor de dag en had men de zege verdiend en daarnaast betreft het gat met nummer drie Foreholte slechts drie punten, dus een zege kan de ranglijst aardig opschudden. Een zege die er gaat komen volgens ons…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

RVC ’33 – TAVV
RVC ’33 en TAVV kennen elkaar nog goed van afgelopen seizoen. Toen eindigden ze als de minst presterende ploegen van de tweede klasse C onderaan de ranglijst met degradatie tot gevolg. Maar ook een niveau lager zijn de resultaten vooralsnog wisselend. TAVV won dus de eerste drie wedstrijd en mocht zich even de trotste koploper noemen, maar in de laatste vier wedstrijden werden slechts twee punten gepakt. Hierdoor is de ploeg van Ludo Pistiorius inmiddels afgezakt naar de zevende plaats en hebben ze punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Dit geldt ook voor tegenstander RVC ’33. Zij staan op dit moment op een nacompetitieplaats (tiende), de enige twee overwinningen werden notabene gehaald tegen ‘onze eigen clubs’ Zevenhoven en Altior. In Reeuwijk-Dorp verwachten we een gelijkopgaande wedstrijd die uiteindelijk ook onbeslist zal blijven.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zevenhoven – Koudekerk
Het is voor Zevenhoven vooralsnog een pijnlijk seizoen, waarin alle zeven gespeelde wedstrijden werden verloren. Op voorhand had men rekening gehouden met een moeilijk seizoen, maar niet dat het momenteel roemloos onderaan zou staan. Het zit de ploeg van Danny ter Hoeve ook bepaald niet mee, driemaal werd verloren in de ultieme slotfase. Afgelopen zaterdag werd (noodgedwongen) een beroep gedaan op een aantal oudgedienden, maar ook met hen gingen de Zevenhovenaren onderuit. Dit weekend krijgt het Koudekerk op bezoek dat aan een uitstekende reeks bezig is. De eerste twee wedstrijden werden verloren en daarna volgden drie overwinningen en twee gelijke spelen. Deze resultaten werden ook nog eens geboekt tegen niet de minste ploegen in deze competitie. We vrezen dan ook het ergste voor Zevenhoven, maar wellicht worden we verrast en valt het balletje eindelijk eens de goede kant op.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

Altior – RKDES
Altior laat bij vlagen leuke dingen zien en zeker nu Arjan van der Laar weer kan beschikken over zijn sterkste formatie komt men alleraardigst voor de dag in de derde klasse. Nu moet men het goede spel nog gaan omzetten in punten. Agelopen weekend in de derby tegen TAVV werden de punten nog gedeeld, waar Altior misschien wel het meeste recht had op de overwinning. Dit weekend krijgt men RKDES op bezoek, dat we terugvinden op de vierde plaats. Vorig seizoen was het de ploeg dat de latere kampioen Nieuwkoop tot tweemaal toe versloeg. Beide keren was de gekozen tactiek er één van de bus parkeren. Ook dit seizoen is men tot op heden de enige ploeg dat koploper Soccer Boys wist te verslaan. Het is dan ook een zeer taaie ploeg dat zich echt niet alleen beperkt tot verdedigen. Op bezoek bij Aarlanderveen wist men bijvoorbeeld afgetekend met 0-4 te winnen. Altior wacht een hels karwei dus… Wij hopen dat we ernaast zitten maar we denken dat RKDES nog net even te vroeg komt voor de oranjehemden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

Nicolaas Boys – MMO
Voor Nicolaas Boys staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma. Volgend week staat de uitwedstrijd bij Alphen op het programma, maar eerst dienst er afgerekend te worden met MMO. De ploeg uit Hoogmade wist pas één punt te pakken, de Nieuwveners doen het met zeven punten meer vooralsnog een stuk beter. Toch had Nicolaas Boys op meer punten gehoopt, echter moest het in de wedstrijden tegen de top-4 steeds zijn meerdere erkennen. Alleen tegen SJZ zat er een puntje in, daarentegen werd er wel weer verloren van Roodenburg. Tegen Woubrugge en Sporting Leiden, twee ploegen die onderaan de ranglijst staan, werd wel ‘gewoon’ gewonnen. En dat is iets wat we aankomend weekend ook van de zwart-groenen verwachten en daarmee blijven ze in de race voor de vijfde plaats.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

Warmunda – NSV’46
NSV’46 staat gedeeld vijfde en deelt deze plaats met de opponent van komend weekend. Zowel Warmunda als de ploeg van Dennis Tijssen heeft elf punten, op basis van het doelsaldo staat NSV’46 er ranglijst-technisch gezien net iets beter voor. Welke van beide ploegen gaat de middenmoot in en welke blijft ‘the best of the rest’. Het gat met nummer vier Meerburg is vier punten dus stijgen zit er niet in, het is zaak niet verder achter te geraken. Beide ploegen kenden een goede generale. NSV’46 won thuis eenvoudig maar zonder al te veel te overtuigen van Woubrugge, de ploeg uit Warmond versloeg knap Meerburg in Zoeterwoude. Warmunda is zeker een ploeg om rekening mee te houden want het verloor slechts tweemaal en beide keren gebeurde dit tegen één van de beide koplopers. Teylingen en SJZ wisten beide een kleine overwinning te boeken tegen de blauw-witten. De Noordenaren zijn gewaarschuwd dus en zal op de grasmat van de thuisploeg de strijd moeten aangaan om de punten mee terug naar huis te nemen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

Sportief – Rijnstreek
Sportief zag zijn laatste twee duels worden afgelast en hunkert dus naar een rentree op het sportpark. De weergoden zullen hen dan wel goed gezind moeten zijn de komende dagen want anders gaat er ook door dit duel een forse streep. Dit zal meespelen in de koppies en belemmerd ongetwijfeld de voorbereiding. Het weer van de voorbije weken heeft er waarschijnlijk ook voor gezorgd dat er minder getraind is, want de velden in Woerdense Verlaat zullen zijn ondergelopen. Het is een gegeven waar kleine clubjes mee moeten dealen helaas. Als er gespeeld wordt zaterdag treft men vv De Rijnstreek, een ploeg die ook eind oktober voor het laatst in actie kwam. Net als Sportief wist men slechts één duel te winnen en werd er al driemaal een nederlaag toegestaan. In vijf duels incasseerde de ploeg daarnaast al bijna twintig tegentreffers. Mocht het doorgang vinden denken wij dat de mannen van Jan Wouters hier een vierde nederlaag en nog wat extra tegengoal aan toe gaan voegen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 4-1

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen Nicolaas Boys en MMO.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Zevenhoven komt ook tegen Aarlanderveen tekort

Nicolaas Boys eenvoudig langs MMO