Zevenhoven eenvoudig langs Hazerswoudse Boys

Hazerswoude | Waar in de thuiswedstrijd nog de punten werden gedeeld (2-2) was in deze editie Zevenhoven overduidelijk de bovenliggende partij. Met name in de eerste helft was het krachtsverschil enorm. De bezoekers namen toen al voldoende afstand waardoor de tweede helft slechts een formaliteit bleek. De 0-3 voorsprong uit de eerste vijfenveertig minuten kwam nimmer in gevaar, wel moest men een kwartier voor tijd toezien hoe de enige kans van Hazerswoudse Boys direct een doelpunt opleverde en zodoende eindigde de eenzijdige wedstrijd in een meer dan verdiende 1-3 overwinning voor de koploper.

De opdracht voor de mannen van trainer Danny ter Hoeve was al vroeg in de wedstrijd duidelijk. Druk zetten over het gehele veld, in balbezit komen en in balbezit blijven. Zevenhoven bracht heel veel energie in de wedstrijd waarin met name Robert Mooren het voortouw nam. De middenvelder sleurde zoals gebruikelijk maar bleef deze middag ook rustig aan de bal en groeide om die reden uit tot man van de wedstrijd. Zijn beste actie leverde Mooren na dertien minuten spelen toen hij, na wederom een bal veroverd te hebben, broertje Nick op maat bediende. De ’s nachts van wintersport teruggekeerde spits wist wel raad met deze buitenkans en schoof simpel de 0-1 binnen. Ook na deze voorsprong bleven de bezoekers jagen, lieten de tegenstander geen moment in de wedstrijd komen en een vergroting van de voorsprong leek slechts een kwestie van tijd. Marco Pellegrom raakte eerst nog de onderkant van de lat, Lennart van Zon deed dat kunstje in dezelfde aanval nog maar eens dunnetjes over. Het meest hilarische moment van de wedstrijd was tekenend voor de overmacht van Zevenhoven in die fase van de wedstrijd. Niet veel later was het dan ook raak. Nick Mooren snelde langs twee tegenstanders, trok de bal de bal halfhoog voor op de mee opgekomen Berry Peters die op onnavolgbare wijze de bal achterwaarts wist binnen te koppen. Nog voor rust besliste de sterk spelende Nick Mooren de wedstrijd door alleen voor de keeper de rust te bewaren, deze eerst te omspelen om vervolgens koelbloedig de 0-3 aan te tekenen.

“Een prima eerste helft waarin we de wedstrijd besliste en een matige tweede helft, dat was kort samengevat onze wedstrijd”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

De wind op het landelijk gelegen sportpark in Hazerswoude-Dorp wakkerde nog maar eens aan. De omstandigheden zorgde ervoor dat in de tweede helft van normaal voetbal bijna geen sprake meer kon zijn. Lange ballen vlogen vaak met teveel snelheid over het veld en belandde eerder op het naastgelegen veld dan in de voeten van een medespeler. Van het korte zorgvuldige spel van de eerste helft was geen moment meer sprake. Zevenhoven speelde slordiger en met veel minder intentie dan in het eerste bedrijf maar kwam tegelijkertijd geen moment in gevaar tegen de aanvallend matige thuisploeg. Even veerde iedereen weer op toen Robert Mooren alleen op de keeper af mocht gaan, de bal vervolgens keurig afschoof op de meegelopen Marco Pellergrom die vervolgens moeiteloos kon scoren. Maar tot grote verbazing van alle aanwezige deze middag werd de goal afgekeurd op aangeven van de clubgrensrechter van de thuisploeg. De beste man zal door windkracht zeven die over het veld blies het zicht wat zijn kwijtgeraakt want Pellgrom bleef keurig achter de bal maar het zuivere doelpunt mocht helaas niet gevierd worden. Niet veel later werd ook Nick Mooren na een lange solo uiteindelijk teruggefloten voor buitenspel en omdat hierdoor de irritaties wat opliep bij de geelhemden werd er op een moment van onoplettendheid gescoord door Hazerswoudse Boys. Een prachtige geheel onverwachte volley belandde achter de verbouwereerde Connor van Heertum en omdat er na deze tegengoal weinig noemenswaardig meer gebeurde bleef de 1-3 stand tot het einde staan en boekte Zevenhoven zijn achtste overwinning op rij en blijft het op koers voor de titel in de vierde klasse A.