Zevenhoven in de hoek waar de klappen vallen

Zevenhoven | Net als eerder tegen RVC ’33 en RKDES kreeg Zevenhoven nu ook weer de deksel op de neus in de slotfase van de wedstrijd. De ploeg van trainer Danny ter Hoeve kwam in de tweede helft knap terug van een 0-1 achterstand, leek zelfs over DoCoS heen te gaan maar moest vlak voor tijd toch weer de punten laten aan de tegenstander.

Natuurkijk doet het de promovendus geen goed dat de teller nog steeds op nul staat. Het zelfvertrouwen vertoont over het algemeen, hoe langer zo’n situatie aanhoud, langzaam maar zeker scheurtjes. Toch blijft Zevenhoven wekelijks knokken, gaat het elke wedstrijd nog steeds met vertrouwen tegemoet en strijdt het als collectief voor een positief resultaat. Achterin staan de geelhemden goed, de ploeg geeft weinig weg maar creëert daarentegen veel te weinig. Spits Nick Mooren staat op een eiland gepositioneerd, van hem kan niet worden verwacht dat elke afgeslagen bal voorin wordt vastgehouden. Uiteraard is dit probleem bij Ter Hoeve inmiddels ook bekend. “Aanvallend ben ik inderdaad niet tevreden, we brengen te weinig gevaar en daar moeten we iets mee. Ik zie ook echt wel dat Nick er voorin alleen voor staat, daar moeten we iets gaan veranderen.” Een optie om Falco de Lange naast Mooren te positioneren en aanvallende middenvelder Maurits Splinter daar kort achter te zetten wordt dan ook door Ter Hoeve als serieuze optie genoemd.

Zevenhoven speelde een degelijke eerste helft, de ploeg gaf zoals gezegd weinig weg en kon weinig doen aan het verassende dwarrelende afstandsschot van linksbuiten Lars de Ridder. Keeper Sven Bakker gleed hierbij weg en liet vervolgens de bal ongelukkig door de handen glippen. Daarvoor had de thuisploeg al lang op voorsprong kunnen staan. Een kopbal van Sjoerd Zuijdervliet werd van de lijn gehaald, tien minuten later herhaalde deze situatie zich toen er wederom een bal van de lijn werd gehaald. Na zo’n 35 minuten spelen had Berry Peters zijn eerste van het seizoen op de schoen, maar faalde alleen voor keeper Mitchel van Abswoude.

“Het belangrijkste voor nu is dat we elkaar niet laten vallen en vertrouwen in elkaar blijven houden”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

In de tweede helft bleef Zevenhoven zoeken naar de gelijkmaker, DoCoS wankelde wel maar achterin hield men zich lang staande. Een goed genomen corner van Maurits Splinter moest er na een half spelen aan te pas komen om op gelijke hoogte te komen. Jop Vianen zette eerst slim keeper Van Abswoude opzij om vervolgens slim de 1-1 binnen te koppen. De sluitpost van DoCoS was daarna terecht boos op de man in het zwart maar kreeg niet veel voor elkaar met zijn hevige protesten. De goal werd goedgekeurd en de doelman kreeg nog een gele kaart toe. DoCoS leek na de gelijkmaker rijp voor de sloop maar Gareth Rowlands weigerde de trekker over te halen toen hij kort na de 1-1 een grote kans om zeep hielp.

“Tja, als je ze zelf niet maakt zal je zien dat ie aan de andere kant wel valt hè. En op de één of andere manier scoren ze tegen ons altijd wereldgoals…” Sjoerd Zuijdervliet sloeg met deze uitspraak de spijker vol op de kop want na een aantal gemiste kansen van de thuisploeg was het laatste woord dus aan de bezoekers. Mark Kaptein was bijna op de achterlijn beland met de bal toen hij besloot vanuit een onmogelijke hoek toch maar een schot te lossen. Kaptein zal er geen spijt van hebben gehad want zijn schot belandde op prachtige wijze snoeihard via de onderkant lat en via de paal in het Zevenhoven-doel.