Melissa Wijfje geeft podiumplaats uit handen op NK allround

De dag begon uitstekend voor Wijfje. Op de 1500 meter reed ze haar snelste tijd ooit in Heerenveen: 1.56.17. Dit was goed voor de derde tijd achter Joy Beune en Carlijn Achtereekte. ‘Ik had echt een goede 1500 meter, hier ben ik zeer tevreden over en dat was zelfs goed voor een Thialf PR!’, aldus de 23-jarige inwoonster uit Korteraar.

Over de slotafstand was Wijfje iets minder tevreden. Daarin werd ze vijfde in een tijd 7.07.52 en door dit resultaat verloor ze zelfs de derde plaats in het algemeen klassement aan Esmee Visser. De Olympisch kampioene reed op deze afstand zelfs het twaalf jaar oude baanrecord van Martina Sáblíková uit de boeken en was ruim twintig seconden sneller dan Wijfje.

‘Ik had geen 20 seconden hoeven te verliezen om mijn derde plaats te laten lopen’

Melissa Wijfje

In een reactie aan 0172SPORT liet Wijfje haar teleurstelling hierover blijken: ‘Esmee reed een super sterke rit, dat resulteerde zelfs in een baanrecord. Ik had echter geen twintig seconden hoeven te verliezen om mijn derde plaats in het algemeen klassement te laten lopen. Maar uiteindelijk kwam ik er echt niet in en was het helaas niet goed genoeg om de derde plek vast te houden.’

Voor Manouk van Tol verliep de tweede dag naar wens. Op de 500 meter werd ze opnieuw dertiende, maar net als de meeste dames was ze sneller dan op de eerste dag. Ook op de 1000 meter was ze sneller en hier zelfs bijna een seconde. De tijd van 1.16.88 resulteerde zelfs in de tiende plaats.

‘Ik heb mezelf vandaag verbaasd met de resultaten die ik heb laten zien’

Manouk van Tol

Van Tol: ‘Ik heb mezelf vandaag verbaasd met de resultaten die ik heb laten zien. De 500 en de 1000 meter vandaag waren m’n snelste Thialf tijden ooit, dus daar ben ik zeker blij mee en kan ik mee vooruit!

Archieffoto Manouk van Tol: © Erik Pasman

Nicolaas Boys doet opnieuw goede zaken

Altior, KDO, 0172SPORT

Altior wederom onderuit tegen KDO