Nicolaas Boys buigt wedstrijd na de rust om

Woubrugge | Nicolaas Boys heeft zich van de valse competitiestart kunnen herstellen door drie punten uit Woubrugge mee te nemen. Bij rust keek men nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de tweede helft stelde men orde op zaken: 2-3.

De ploeg van René Ras begon onrustig aan de wedstrijd. Verdedigend zag het er wat chaotisch uit en daar wist de goede voorhoede van de thuisploeg wel raad mee. Woubrugge werd een aantal keer zeer gevaarlijk en wist uiteindelijk ook op een verdiende 1-0 voorsprong te komen door een doelpunt van Gino Rolfes. Hij was het eindstation na een goede combinatie tussen Kevin Veltman en Vince Angement. Naarmate de eerste helft vorderde werd Nicolaas Boys steeds dominanter en de bovenliggende partij.

In de tweede helft kwamen de Nieuwveners al vroeg op gelijke hoogte. Fitz MacLean zorgde ietwat gelukkig voor de 1-1 nadat de ingevallen doelman Tim de Kok een op het oog makkelijke vangbal uit zijn handen liet glippen. Na de gelijkmaker rook men bloed en stond men binnen een kwartier op een 1-3 voorsprong. Beide treffers werden gemaakt door linkspoot Sven Hoogervorst. De eerste maakte hij uit een rebound, de tweede was een schot van afstand.

De overwinning leek dan ook binnen voor Nicolaas Boys, echter leek het vlak voor tijd toch nog spannend te worden toen Stan de Groot voor de aansluitingstreffer zorgde. Niet veel later floot scheidsrechter Van der Maat voor het eindsignaal, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Volgende week gaat Nicolaas Boys op bezoek bij FC Oegstgeest dat uitstekend aan de competitie is begonnen met twee ruime overwinningen en daarin ook nog geen enkel doelpunt tegen kreeg.

Xander Hardsteen; Joey van den Haak © (Joost Verkerk), Koen van der Hoorn, Jari Wijfjes; Jordy van Eijk, Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos, Sven Hoogervorst, Renzo Wijfjes (Fitz MacLean); Mike van der Aar (Rocco Uijttewaal), Tom van Nieuwburg (Rik Verkerk)

Bron: Mediapartner Leidenamateurvoetbal & Matthijs Egberts | Foto’s Rowan Sassen (klik hier voor meer foto’s)