Nicolaas Boys buigt 2-0 achterstand na de rust om

Kamerik | Bij rust keek Nicolaas Boys tegen een verrassende 2-0 achterstand aan op bezoek bij Kamerik. In de tweede helft stelde men orde op zaken en wisten de Nieuwveners nog een handvol treffers te produceren.

Vanaf de eerste minuut nam Nicolaas Boys het initiatief, echter was het de thuisploeg dat verrassenderwijs de score opende via een vermeend buitenspeldoelpunt. Na amper een kwartier spelen werd de score – wederom uit een counter – zelfs verdubbeld. Nicolaas Boys wist wat het te doen stond en had nog vijfkwartier om de wedstrijd te doen kantelen. Ondanks dat het de bovenliggende partij was kreeg het in de eerste helft amper grote kansen. Wel waren er mogelijkheden via Peter Burgmeijer, Michael Heemskerk en Fabio dos Santos.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de zwartgroenen. Al binnen drie minuten tekende Dos Santos voor de aansluitingstreffer en al voor de 1-2 waren er kansen via diezelfde Dos Santos en verdediger Matthijs Egberts (schot op de lat). Nicolaas Boys rook bloed, drukte door en door een heerlijke volley van Burgmeijer stonden beide ploegen al binnen tien minuten in evenwicht.

‘We zeiden tegen onszelf al in de rust dat we er sowieso nog vier of vijf zouden maken als de eerste treffer eenmaal zou vallen’

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

De invallers Ravi Pijper en Rocco Uijttewaal zorgen er vervolgens voor dat de Nieuwveners met nog vijfentwintig minuten op de klok zelfs aan de leiding kwamen. De voorzet van Pijper werd binnengekopt door Uijttewaal en daarmee leek het verzet van Kamerik definitief gebroken. Dos Santos vergat vervolgens om de wedstrijd op slot te gooien, maar in de laatste tien minuten werd er toch nog tweemaal gescoord. Eerst was het Egberts die ditmaal wel weer succesvol was vanaf de penaltystip en het slotakkoord was voor middenvelder Joey van den Haak. Hij kopte de vijfde Nieuwveense treffer binnen en zorgde ervoor dat ze een heerlijk Sinterklaasavondje met de selectie tegemoet gingen.

Ondanks de 2-0 achterstand was Nicolaas Boys er heilig van overtuigd dat ze de score zouden ombuigen bleek uit de reactie van Burgmeijer. ‘We hebben de hele pot aangevallen, maar wisten in de eerste helft gewoon niet te scoren. Zij hielden het toen ook nog goed vol om te verdedigen. Maar na de rust speelden we ze helemaal weg en maakten we de kansen wel af. We zeiden tegen onszelf al in de rust dat wanneer die eerste treffer zou vallen, we er sowieso nog vier of vijf gingen maken. En dat gebeurde dus ook’.

Door deze overwinning gaat Nicolaas Boys als nummer vier de winterstop in en zullen ze in 2022 nog helemaal meedoen om de prijzen.