Voorbeschouwing inhaalwedstrijd Kamerik – Nicolaas Boys

Van de redactie | Twee weken eerder dan verwacht is daar ineens de laatste competitiewedstrijd van 2021. En dan ook nog eens een losse inhaalwedstrijd, aangezien de KNVB speelronde 10 van het menu had gehaald door de aangescherpte coronamaatregelen. Gisteren werd bekend dat er na dit weekend helemaal niet meer gevoetbald gaat worden in de A-categorie tot aan de winterstop en daardoor zal ook speelronde 11 in het nieuwe jaar plaatsvinden. Nicolaas Boys heeft de eer om het jaar af te sluiten en dat kunnen zij volledig in stijl doen. Ze hebben in de afgelopen maanden bewezen een méér dan toegevoegde waarde voor de zaterdag vierde klasse te zijn en zijn nog altijd ongeslagen. Behouden zijn ook in het laatste voetbalweekend van 2021 de ongeslagen status, of struikelen zij over laagvlieger Kamerik?

Kamerik – Nicolaas Boys
Twee weken terug stond deze wedstrijd al op het programma, maar door meerdere coronagevallen bij de thuisploeg werd de wedstrijd oorspronkelijk uitgesteld naar dinsdag 7 december. Aangezien er niet meer in de avond getraind of gespeeld mag worden, is de wedstrijd nu weer verplaatst naar de zaterdag omdat er verder toch geen volledige programma afgewerkt wordt.
Bij Nicolaas Boys zullen ze balen dat de winterstop vervroegd gaat beginnen. Mo Bougrine en zijn ploeg hebben het aardig voor elkaar met zestien punten uit acht wedstrijden. En deze zestien punten werden ook nog eens behaald tegen alle ploegen uit het linkerrijtje. Uit het rechterrijtje werd alleen tegen ‘koploper’ Rohda ’76 en Linschoten gespeeld.
Met wedstrijden tegen Bodegraven, Kamerik en Alphense Boys in het vooruitzicht hoopte men nog voor de winterstop een gooi naar de bovenste plaatsen of wellicht zelfs de koppositie te doen. Dit zit er helaas niet in, maar Nicolaas Boys kan het jaar goed afsluiten door ook Kamerik aan de zegekar te binden. Hierdoor zal men als enige ploeg ongeslagen aan het kerstmenu verschijnen en neemt het de vierde plaats – op slechts drie punten van de koplopers (Zwammerdam en SCH ’44) – over van NSV’46.
Eerst moet er nog wel gewonnen worden van Kamerik. En Matthijs Egberts gaf het afgelopen zaterdag al aan. Tegen de kleintjes gaat het nog wel eens fout voor de Nieuwveners. En een kleintje is Kamerik zeker, aangezien het alleen in speelronde 3 wist te winnen van Bodegraven (3-0) en verder alleen maar tegen nederlagen aanliep. Toch denken wij dat Nicolaas Boys niet in de fout gaat en dat er eenvoudige overwinning wordt geboekt in Kamerik.
Poule tip: 0-3

Je voorspelling die je twee weken geleden in de Jumbo Bas Bobeldijk Poule hebt ingevuld zijn blijven staan. Je kunt deze overigens natuurlijk nog wel aanpassen mocht je dit willen. 

Archieffoto Kees Verhaar 

0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

Winterstop voor A-categorie amateurvoetbal

Nicolaas Boys buigt 2-0 achterstand na de rust om