sv Nieuwkoop, DSVP, Job Stolk, Kees Verhaar

Zwak Nieuwkoop ruim onderuit op bezoek bij DSVP

Pijnacker | De wedstrijd tegen DSVP moest voor Nieuwkoop het begin worden van een sterke derde periode. Daar waar Nieuwkoop vorige week tegen BSC ’68 in de laatste minuten de overwinning pakte, ging het vandaag in dezelfde laatste minuten onderuit. De manier waarop was pijnlijk, eigenlijk waren de hele negentig minuten een pijnlijke zit volgens trainer Michel Strating.

De middag begon al dramatisch. Scheidrechter Ed Pieterman meldde zich pas vijf minuten voor aanvang per scootertje op het sportcomplex. De beste man was, zeker ook gezien zijn (zonnebank) bruine teint, duidelijk geen fan van de barre weersomstandigheden deze middag en liet beide ploegen tot vervolgens 14.55 uur wachten alvorens hij het veld eens betrad. Dit bleek de eerste vreemde actie van de verder ook niet sterk acterende leidsman.

Pas na twintig minuten kwam er gang in de wedstrijd en was het vooral de thuisploeg die zijn tanden liet zien. Met een aantal gevaarlijke voorzetten en wat schoten die naast vlogen ondernamen zij diverse doelpogingen. Namens de oranjehemden waren het onder meer Dennis Boer en Hein Bosma die wat probeerden, maar ook zij kregen de bal niet tegen de touwen. Vijf minuten voor de rust werd een voorzet niet goed verwerkt door de verdediging, waarna Rowdi Nobbe de thuisploeg op voorsprong kon schieten; 1-0.

‘Op kunstgras zijn we misschien wel de beste ploeg van deze afdeling, maar op gras blijft daar weinig van over’

Michel Strating – Trainer sv Nieuwkoop

In de rust werd Nieuwkoop getrakteerd op een stevige preek van Strating. ‘Ik was op z’n zachts gezegd niet tevreden, eigenlijk was het gewoon echt om te janken. We kunnen van alles aanreiken en het vooraf tactisch goed doorspreken maar het begint toch met inzet en het winnen van de duels. Als je hierin niet met de tegenstander meegaat speel je een kansloze wedstrijd’.

De tirade had ogenschijnlijk het gewenste effect want na de rust stond er een ander Nieuwkoop. Gareth Rowlands tikte op aangeven van Sam Vijfhuizen al snel de gelijkmaker binnen. Nieuwkoop drukte door en pakte na vijfenzestig minuten de voorsprong via Daan Zuijdervliet. De keeper van DSVP ging onder een indraaiende corner door waarna het een koud kunstje was voor Zuijdervliet om binnen te knikken, 1-2.

In het laatste kwartier ging alles mis voor de ploeg van Strating. De gelijkmaker viel vanuit een vrije trap die met een omhaal werd verlengd en vervolgens knap binnengekopt. Allebei de ploegen wilden voor de winst gaan en deze ging naar de thuisploeg, maar daar was wel wat hulp voor nodig. Een duidelijke uitbal werd door de de grensrechter van de thuisploeg, tot grote woede van de gehele Nieuwkoopse bank, genegeerd waarna er uit de daaropvolgende voorzet viel de 3-2. ‘Ongelofelijk, die grens kijk mij recht aan en gaat lachend verder. Dat de scheidsrechter dit niet ziet en hierin meeging zegt ook genoeg. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken vandaag, we verdienden vandaag niet om te winnen. Afspraken werden niet nagekomen en iedereen deed maar wat. Hooguit drie van mijn spelers haalden een kleine voldoende, voor de rest was het en is het op dit moment gewoon niet goed genoeg, aldus de trainer. Dat er wederom op gras werd verloren zat Strating ook niet lekker. ‘Alles wat we normaal zo goed doen mislukt op gras. We kunnen nog altijd niet de vinger op de zere plek leggen. Op kunstgras zijn we misschien wel de beste ploeg van deze afdeling, maar op gras blijft daar weinig van over.’

In de slotminuut viel ook nog de 4-2 toen Nieuwkoop een uiterste poging deed de gelijkmaker te forceren. Een afstandsschot liet Thomas Boekestein kansloos en betekende de absolute nekslag.