Altior, KDO, 0172SPORT

Altior wederom onderuit tegen KDO

De Kwakel | Begin november kwamen de Kwakelaars op bezoek in Langeraar en vertrokken er met de drie punten én een ruime overwinning op zak. Met het uitstekende spel van vorige week tegen TAC’90 nog in het achterhoofd reisde de ploeg van Manfred van den Bosch vol vertrouwen af voor de return.

Wederom liet Van den Bosch zijn elftal aantreden in een 5-3-2 opstelling met hierin twee wijzigingen ten opzichte van vorige week. Zo ontbrak Thijs Noordsij vanwege vakantie en moest Tom van der Weijden plaatsnemen op de bank nadat hij deze week wegens griep niet had kunnen trainen. Het tweetal werd vervangen door Jimmy Egberts en Marco Pellegrom die vorige week vanaf de bank moesten starten.
Waar het vorige week achterin bij Altior stond als een huis, was het nu verre van solide. Sterker nog, het mocht KDO dankbaar zijn dat het de twee grote kansen dat het creëerde niet tot doelpunten promoveerde en zo binnen het kwartier niet tegen een ruime achterstand aankeek. Van den Bosch zag zich genoodzaakt om in te grijpen en bracht al na vijfentwintig minuten spelen Tom van der Weijden binnen de lijnen. Stijn van der Meer was het slachtoffer van deze tactische ingreep. ‘Het liep totaal niet bij ons en vooral voorin konden we de bal niet vasthouden. Het was wachten op een tegendoelpunt, dan is het aan mij om in te grijpen. Met Tom erbij schakelden we om naar een systeem met drie voorop wat direct het gewenste effect had. We kwamen beter in de wedstrijd maar moesten helaas alsnog de tegengoal slikken’, aldus Van den Bosch. Na iets meer dan een half uur spelen zag de trainer het fout gaan in de opbouw en KDO razendsnel omschakelen en de 1-0 aantekenen.

‘We moeten nu niet zenuwachtig gaan worden omdat we twee wedstrijden op rij verliezen’

Manfred van den Bosch – Trainer Altior

In het tweede bedrijf een ander wedstrijdbeeld met een feller Altior en een KDO dat wat verder achteruit ging. Een bewuste keuze volgens de trainer: ‘In de rust heb ik er op gehamerd dat we meer druk naar voren moesten uitoefenen en KDO niet moesten laten opbouwen. Dit voerden we goed uit hoewel ik ook wel de indruk had dat KDO het wel goed vond en soms ook vrijwillig achteruit liep en zo op de ruimte achter onze laatste linie loerden.’
Tot echte grote kansen kwam het niet, wel kreeg KDO twintig minuten voor tijd, dat waar het volgens Van den Bosch, op hoopte. Rody Blommestijn verkeek zich lelijk op een lange bal van achteruit en dat moet je tegen de snelle aanvallers uit De Kwakel niet doen; 2-0. Met nog zes minuten op de klok bracht Jimmy Egberts met zijn eerste seizoenstreffer de spanning terug in de wedstrijd, maar verder kwam de ploeg uit Langeraar helaas niet.

Van den Bosch ziet ondanks de twee nederlagen na de winterstop geen reden tot paniek, en denkt dat een plek bij de eerste zeven reëel is. ‘We moeten nu niet zenuwachtig gaan worden omdat we twee wedstrijden op rij verliezen. Vorige week speel je tegen de beste ploeg van deze afdeling en leg je een hele goede eerste helft op de mat waarin je jezelf vergeet te belonen. Vandaag verlies je gewoon terecht, niets op af te dingen. Binnenkort spelen we een hele belangrijke reeks met achtereenvolgend wedstrijden tegen Laakkwartier, Ona, Esto en RVC’33, allemaal ploegen die we natuurlijk onder ons willen houden.’
Deze doelstelling moet mogelijk zijn, zeker wanneer Van den Bosch weer kan beschikken over zijn voltallige selectie. Aanvoerder Anton den Haan en aanvaller Mike Otto hebben inmiddels voorzichtig de training weer hervat maar wanneer zij weer beschikbaar zijn is nog een vraagteken. Momenteel moet hij het vooral doen met hele jonge spelers en een bank met A-junioren, zo ook vandaag. ‘Zonder deze jongens te kort te doen is het natuurlijk wel een groot verschil als je komt te spelen in een ploeg die lekker draait en er niet veel van je verwacht wordt dan wanneer je wekelijks de ervaren jongens moet vervangen. Dat zie je vooral terug op de momenten dat we de bal niet hebben, want voetballen kunnen ze wel. Vaak zijn ze nog te afwachtend, in momenten van vrijkomen maar ook om de vuile meters te maken waardoor er een ander vrijkomt. Dat zijn juist de dingetjes waarin bijvoorbeeld een ervaren jongen als Anton den Haan ze zou kunnen sturen. Maar als promovendus staan we er prima voor en ziet de toekomst met veel spelers van rond de twintig jaar er prima uit’, aldus de zeer realistische trainer.

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Daan Vonk, Stijn van der Meer (25. Tom van der Weijden), Davey Smits, Rody Blommestijn (78. Sam van der Meer), Sven van Vliet; Jimmy Egberts, Stan Janssen, Tim Heijkoop (55. Rick Keijzer); Marco Pellegrom ©, Ed van der Weijden

Foto: Andor van Velzen

Melissa Wijfje geeft podiumplaats uit handen op NK allround

Afgelast programma naar 23 februari