0172SPORT, Peter van der Zwet, Jumbo,Meestervoorspeller, JRM Reizen

Meestervoorspeller Peter van der Zwet: “Dit was meer dan een voetbalreisje”

Londen | Het is zaterdagochtend 22 oktober en Peter van der Zwet en zijn vrouw Christine maken zich in alle vroegte op voor een reisje naar Londen. Peter is de winnaar van de Jumbo Bas Bobeldijk Poule van deze site en won zodoende de hoofdprijs: een trip naar een voetbalwedstrijd in Engeland inclusief vervoer en twee hotelovernachtingen. Deze trip werd geheel verzorgd door onze vrienden Rob en Justin van der Mee van JRM Reizen.

Dat Peter er met de trip vandoor ging was voor hemzelf ook een verrassing, want na de laatste speelronde bekleedde hij niet de toppositie in het klassement. Sterker nog, Jeroen Hendriks verzamelde de meeste punten volgens het poule-systeem, echter vult eenieder voor het seizoen ook nog een aantal vragen in dat in dit geval – of bij een gelijke stand – de doorslag geeft.
En dus konden Peter en Christine zich gaan opmaken voor een mooi tripje naar Engeland. Een echte voorkeur had de Meestervoorspeller niet, hoewel hij wel meermaals aangaf dat mocht Tottenham Hotspur tot de mogelijkheden behoren hij daar graag eens zou willen gaan kijken. “Spurs of Liverpool genoot wel mijn voorkeur ja, maar in gesprek met Rob van JRM Reizen gaf ik ook aan dat ik een wedstrijd van West Ham United ook heel gaaf zou vinden. Je gaat natuurlijk twee dagen dus de stad moet ook de moeite waard zijn. Londen is fantastisch en een beetje muziekliefhebber moet een keer in Liverpool zijn geweest. Uiteindelijk kwam Rob met het voorstel Tottenham Hotspur tegen Newcastle, een topwedstrijd natuurlijk. Hier had ik wel oren naar dus Rob en Justin hebben de boel vervolgens in werking gezet.”

En zo wilde het dat de twee een paar weken later al om tien uur in de ochtend voet zette op Engelse bodem. Aldaar was ook alles tot in de puntjes door JRM Reizen geregeld kwamen de twee al snel achter. “Naast de vlucht en de overnachtingen hadden Rob en Justin ook twee OV-kaarten geregeld waarmee we onszelf drie dagen onbeperkt met de metro door Londen konden verplaatsen. Ook de luchthaventransfer vanaf het vliegveld hoorde hierbij, helemaal goud dus. We stonden dan ook al snel met een broodje in de hand op Borough Market, om vervolgens wat van de toeristische attracties af te gaan. Na nog een klein biertje op het terras met uitzicht op de Theems en de Tower Bridge was het tijd om onze spullen af te gaan gooien en ons hotel op te zoeken.”
Op loopafstand van het metrostation en een steenworp afstand van het Tottenham Hotspur Stadium werd er in Noord-Londen ingecheckt in een driesterrenhotel. De volgende dag was het dan zover; de wedstrijd waar zo naar uitgekeken werd. “Wat een belevenis was dat zeg. Niet alleen de wedstrijd, de gehele ambiance is geweldig. Al vroeg in de middag liepen we met een bonte stoet richting het nieuwe stadion. De wedstrijd begon om 17.30 uur plaatselijke tijd dus we hadden ook nog even de tijd om te genieten vooraf en uiteraard voor een biertje en wat te eten. Eenmaal in het stadion was het helemaal geweldig. Echt een prachtig bolwerk met ruimte voor zestigduizend toeschouwers. We hadden prachtige plaatsen achter het doel en de sfeer was echt geweldig. Wel werd al snel duidelijk dat Newcastle die dag de sterkste was sterker en de bezoekers wonnen dan ook terecht met 1-2. Dit deed echter weinig af aan de sfeer, maar waarschijnlijk is het nóg mooier wanneer Spurs wint. Uiteindelijk werd het 1-2 en heb ik een uitblinkende Sven Botman gezien, Son en Kane hadden weinig in te brengen. Na afloop droop het publiek rustig af, zonder rare supportersschermutselingen. Niet te vergelijken met die ellende die wij in Nederland vaak zien.”

“Eigenlijk won ik een citytrip inclusief kaartjes voor de Spurs”

Peter kijkt terug op een geweldig weekend Londen

Peter en Christine sloten de trip op maandag af met nog een bezoek aan Camden Market alvorens zij zich via metro en trein richting Gatwick verplaatsten voor de terugvlucht. Eenmaal thuis in Noorden kijken ze terug op een geweldige trip. “Dit was meer dan een voetbalreisje, eigenlijk won ik een citytrip inclusief kaartjes voor een wedstrijd van de Spurs. We hebben echt een prachtig weekend gehad, alle credits voor Rob en Justin van JRM Reizen! Mocht ik nog eens een stad of wedstrijd willen bezoeken weet ik ze te vinden in ieder geval!”

Inmiddels is de poule weer in volle gang en ook dit jaar gaat de ultieme Meestervoorspeller er met de geheel verzorgde reis vandoor. Peter staat met 144 punten zestig punten achter op de koploper, toevallig neef Ruud. “Zo’n achterstand zegt niks joh. Maar ik gun een ander ook zo’n mooie trip uiteraard. Misschien word ik nog een keer weekwinnaar, we gaan er tijdens de vrijdagmiddagborrel op het werk gewoon weer voor zitten”, besluit Peter.

Eerder al stelden Rob en Justin zich voor aan onze lezers. Het interview met vader en zoon het reisbureau als soort van hobby naast hun reguliere werk doen lees je hier. Meer informatie: www.jrm-reizen.nl

Aanvangstijden zaterdagwedstrijden aangepast

0172SPORT, Nieuwkoop - Avv Alphen

Nieuwkoop met ruime cijfers langs gefrustreerd AVV Alphen