0172SPORT, Nieuwkoop - Avv Alphen

Nieuwkoop met ruime cijfers langs gefrustreerd AVV Alphen

Nieuwkoop | De ongeslagen reeks van Nieuwkoop houdt nog altijd stand. Al sinds begin oktober werd er geen duel meer verloren in competitie en beker. Met vertrouwen kon de ploeg van Boris van Es dan ook toewerken naar het thuisduel tegen laagvlieger AVV Alphen.

In de openingsfase van het duel was het nog wat aftasten, maar nog voordat de klok de tien minuten kon aantikken, werd de ban al gebroken. Boy Vork kon een hoge voorzet aannemen in de zestien, de keeper passeren en zo de 1-0 binnenschuiven. De wedstrijd was los en al snel had de score ook verdubbeld kunnen worden. Noë Esselink, die opnieuw in de basis mocht beginnen, stuurde Thijs van der Zon goed weg. Zijn voorzet werd gemist door de keeper, maar uiteindelijk naast getikt door Sam Vijfhuizen, die de bal niet leek te verwachten.

Ook Alphen ging zich roeren en zo kregen we een eerste helft te zien die eigenlijk constant heen en weer ging. Twee keer verdween de bal net aan naast en na een half uur werd er op de lat gekopt. Aan de andere kant was het Vork die van een meter of vijf de bal voor het inschieten had, maar hard en hoog over schoot. Van der Zon was gevaarlijk met een schot over het doel van Alphen. Vlak voor rust waren er nog kansen voor Sam van der Hoorn en Dirk van den Haak, maar ondanks die mogelijkheden bleef het halverwege bij een 1-0 voorsprong voor Nieuwkoop.

In de tweede helft bleef Nieuwkoop direct veel kansen creëren. Het enige verschil nu was dat Alphen er niet meer uit kon komen en dus ook nauwelijks nog een kans heeft gekregen in de tweede helft. Aan Nieuwkoop dus om het karwei af te maken. En dat bleek zo makkelijk nog niet. In het eerste kwartier na rust waren er goede kansen voor Hamza Elmaraije, Vork en Dave Verhage en na een uur voetballen volgde dan eindelijk de bevrijdende treffer voor Nieuwkoop. Het was Vork die aan de linkerkant van het strafschopgebied de doelman wist te lokken en te kloppen, waarna Vijfhuizen de bal goed afschermde en teruglegde op Van der Zon. Hij schoot de 2-0 in het lege doel.

Vervolgens verloor AVV Alphen het hoofd. Na een pittige overtreding moesten de Alphenaren door met tien man. Dat de dader de scheidsrechter nog aan wilde vliegen maakte het nog een stukje minder chique van Alphen-zijde. Gelukkig wisten zijn ploeggenoten hem van het veld te begeleiden. Het was aan Nieuwkoop om te blijven voetballen en verder uit te gaan lopen. En dat lukte. Elmaraije kon een kwartier voor tijd – overigens duidelijk in buitenspelpositie – de 3-0 maken. Het vlagsignaal van de assistent werd resoluut genegeerd door de scheidsrechter en dus telde het doelpunt. Een cadeautje van de arbiter. Twee minuten later kon tikte Van der Zon de 4-0 en dus zijn tweede van de middag binnen.

Met O23-talenten Levi Simmerman en Thijs de Koning binnen de lijnen, was het dat andere Nieuwkoopse talent dat de scoorde nog even verder op deed lopen. Nadat de Alphen-doelman namelijk compleet mis zat bij een hoge voorzet, kon ook Elmaraije zijn tweede van de middag maken. Een minuut later maakte de aanvaller zijn hattrick compleet, door de doelman te omspelen en keurig binnen te schuiven, 6-0. Een schot op de paal vlak voor tijd van Van der Hoorn had ook nog de zevende treffer kunnen betekenen, maar dat geluk bleek niet aan zijn zijde. Een 6-0 zege dus voor Nieuwkoop, dat met nog één duel te gaan voor de winterstop op plek vijf staat op slechts vier punten van de kersverse koploper Lugdunum.

Na afloop van de wedstrijd werd de middag nog wat verder ontsierd door enkelingen van AVV Alphen. De aanvoerder belaagde op de weg naar de kleedkamer de scheidsrechter en kreeg hiervoor ook de rode kaart. Ook de trainer en assistent-trainer van Alphen belaagden de arbiter vervolgens in de bestuurskamer, waar de scheidsrechter voor zijn eigen veiligheid naartoe was gegaan. Een zeer onsmakelijk einde van de voetbalmiddag, wat hopelijk nog een vervolg krijgt voor de heren uit Alphen aan den Rijn.