Matig Zevenhoven blij met punt

Zevenhoven | Geen moment haalde de ploeg – die de laatste weken prima voetbal liet zien – het niveau dat past bij de huidige positie op de ranglijst. De Woerdenaren scoorden twintig minuten voor tijd en Zevenhoven mocht van geluk spreken dat het vlak voor tijd nog op gelijke hoogte kwam door een penalty.

Ondanks het matige veldspel van Zevenhoven waren er in de eerste helft zeker kansen voor de thuisploeg. Marco Pellegrom stuitte tot tweemaal toe op de VEP-doelman en vergat in de dertigste minuut een harde lage voorzet van Erik de Boer binnen te tikken. VEP was dreigend, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Woerden zelden en anders stond de prima stand-in voor de geblesseerde Jordy Aartman in de persoon van Conner van Heertum altijd op de juiste plek. Als er dan toch een positief punt genoemd mag worden was dat dus het optreden van beide keepers. De spelers wisten er helaas – mede door het moeilijk bespeelbare veld – geen aantrekkelijk schouwspel van te maken

‘Niet dat we het echt verdiende te winnen maar wij hebben wel meer kansen gehad dan VEP’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Ook in de tweede helft haalden de bepalende spelers uit de ploeg van Snatersen nimmer hun normale niveau en kwam de ploeg dus niet los van de wit-zwarte opponent. Sterker nog, de Woerdenaren werden steeds sterker en gingen zichtbaar geloven in een verrassing. Dit geloof nam alleen maar toe nadat de ploeg via een mooie combinatie op een 0-1 voorsprong kwam. Als door een wesp gestoken reageerde trainer Chris Snatersen door direct drie spelers te wisselen in de hoop de wedstrijd alsnog te kunnen kantelen. Een juiste ingreep want de invallers gaven de ploeg in ieder geval nog een beetje gif. Het tempo ging omhoog en uiteraard was Sjoerd Zuijdervliet alweer naar de spitspositie verhuist. Een lange bal op Marco Pellegrom gaf de spits vlak voor tijd de mogelijkheid alleen op het vijandelijk doel af te gaan .Uiteindelijk was een overtreding nodig om de lange spits van het scoren af te houden, de penalty die volgde werd koeltjes binnengeschoten door de topscoorder en hij bepaalde hiermee tevens de eindstand. Bij Chris Snatersen was er na afloop teleurstelling maar zeker geen paniek. ‘Deze wedstrijden zitten er nou eenmaal ook tussen, achteraf ben ik na die achterstand blij met het punt. Daar moeten we gezien de wedstrijd helaas tevreden mee zijn.’