TAVV komt goed weg tegen rode lantaarndrager

Ter Aar | Eenieder die dacht dat TAVV een monsterscore zou behalen tegen Blauw-Zwart kwam bedrogen uit. De ploeg uit Wassenaar kreeg namelijk de beste kansen en had het meeste recht op de overwinning. Toch hield Edwin Pieterse zijn doel schoon en wist zijn ploeg tweemaal te scoren, waardoor de punten op Sportpark Aardam West bleven.

Onder-19 speler Eric van der Hout mocht – na zijn succesvolle debuut van vorige week – opnieuw in de basis beginnen. Ook voor Youri Looyestein was er een basisplaats weggelegd. Controleur Randy Verwoerd ontbrak daarentegen in de equipe van Frenk van der Kleij, waardoor Nick Straver weer op het middenveld stond.

‘Wij waren erg matig aan de bal vandaag en hadden het veel beter kunnen uitspelen’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

De Ter Aarse koploper dacht het tegen de hekkensluiter wel even te doen en dit resulteerde dan ook in de slechtste wedstrijd van het seizoen. Zelf was het erg slordig in balbezit, en met opportunistisch spel en veel lange ballen van Blauw-Zwart werd het regelmatig teruggedrongen. Dit resulteerde dan ook regelmatig in hachelijke momenten voor de goal van Edwin Pieterse. Toch kwam TAVV via de veelscorende middenvelder Jeffrey Pieterse aan de leiding en opnieuw deed hij dit uit een vrije trap van grote afstand, bevrijdend was deze treffer allerminst.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een matig TAVV en een gevaarlijk Blauw-Zwart. De rode lantaarndrager rook de gelijkmaker, maar uiteindelijk was het rechtsback Kevin van Wijk die voor opluchting op de bank zorgde. Hij schoot zijn eerste competitietreffer in de touwen en zorgde daarmee voor een 2-0 overwinning. ‘Het ging zeker niet vanzelf vandaag. Zij speelden heel erg opportunistisch en waren gevaarlijker dan ons. Dit kwam vooral doordat wij erg matig aan de bal waren. We hadden de zaken beter kunnen uitspelen, maar deden dat niet’, aldus een opgeluchte aanvoerder Lars van der Pijl.

Volgende week gaat TAVV op bezoek bij Alphia, de nummer drie van de ranglijst. De nog ongeslagen koploper zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee te nemen naar Ter Aar. Bij een overwinning mag men zich overigens ‘winterkampioen’ noemen.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Chiel Konings; Sebastiaan van der Voorn, Nick Straver, Jeffrey Pieterse (70. Björn Valentijn); Nick Straver, Dorus Boddeke, Youri Looyestein (46. Donny van der Neut), Eric van der Hout (75. Mitchel van Wijk)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Matig Zevenhoven blij met punt

0172SPORT, sv Nieuwkoop, Job Stolk

Nieuwkoop ziet late zege als sneeuw voor de zon verdwijnen