Aarlanderveen binnen een half uur klaar tegen FC Oegstgeest

Aarlanderveen | Vorig seizoen speelden beide ploegen in de vierde klasse nog tegen elkaar. Waar Aarlanderveen zich zonder problemen heeft aangepast aan het niveau van de derde klasse, hebben de bezoekers uit Oegstgeest het vooralsnog lastig. Met slechts één overwinning en drie gelijke spelen bevindt het zich in de gevarenzone.

Oegstgeest kwam verrassend goed uit de startblokken en liet zien wel degelijk te kunnen voetballen. In de eerste tien minuten zette het veel druk op de Aarlanderveen defensie en het creëerde ook enkele kleine mogelijkheden, gescoord werd er echter niet. Na achttien minuten kwam de thuisploeg vanuit het niets op een 1-0 voorsprong. Na goed drukzetten kwam Davey Grimmelius in balbezit en hij rondde uitstekend af, gezien het spelbeeld was de voorsprong zeker niet verdiend te noemen. Na de openingstreffer kroop Aarlanderveen uit zijn schulp en liet het zien tot wat het in staat is. Binnen een mum van tijd stond het op een 3-0 voorsprong en daar gingen een aantal fantastische combinaties aan vooraf. Eerste verdubbelde Bryan de Heer de score met zijn hoofd, iets wat je gezien zijn lengte bijzonder kunt noemen. Een paar minuten later schoot aanvoerder Mike Busse de derde treffer binnen vanuit een indraaiende vrije trap. Nog binnen het half uur viel er een vierde Aarlanderveense treffer en opnieuw vanuit een vrije trap. Ditmaal schoot Derk Gruppen de bal stijf in de kruising. Tien minuten voor rust liet Oegstgeest weer eens van zich horen en dit resulteerde direct in de 4-1.

‘Wij kunnen heel aardig voetballen, maar moeten wel 100% focus en beleving hebben’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Na de rust kwam Aarlanderveen al snel op een 5-1 voorsprong door een treffer van Denylson Voorn en dit was ook tevens het sein om gas terug te nemen. Vlak voor tijd wisten de blauwhemden nog eenmaal tegen te scoren, waardoor er na negentig minuten een 5-2 eindstand op het scorebord stond. Aarlanderveen trainer Arjen Linstra was tevreden over de uitslag en het spel van zijn ploeg. ‘In deze fase van de competitie is het resultaat het belangrijkste, zeker na onze offday van vorige week bij Lugdunum. Wij kunnen heel aardig voetballen, maar we moeten wel 100% focus en beleving hebben. Vorig seizoen was soms op 90% ook genoeg voor een resultaat, hopelijk is dat kwartje gevallen want de derde klasse is andere koek’.