Altior verrast en wint verdiend van koploper Sporting Martinus

Langeraar | Ondanks een waslijst aan afwezigen heeft het Altior van Arjan van der laan op eigen veld voor een daverende stunt gezorgd door de ongeslagen koploper Sporting Martinus, op een verdiende nederlaag te trakteren. Door de tweede overwinning van het seizoen droeg Altior tevens de rode lantaarn weer over aan concurrent DIOS.

Het was voor Van der Laan ongetwijfeld flink puzzelen want naast de vele afwezigen ontbraken ook nog zijn geschorste aanvoerder Tom vand er Weijden en verdediger Rody Blommestein die beide vorige weekend het einde van de wedstrijd niet haalden. En zo verscheen er een zeer jeugdig Altior dat het opnam tegen de titelfavoriet.
Al na twee minuten kon er voor het eerst worden gejuicht. Tim Heikoop ging goed door in het strafschopgebied en wist de bal beheerst achter Martinus-keeper Yannick Roosenboom te schieten.
Nog geen minuut later had het alweer gelijk kunnen staan, maar na een prima aanval van de bezoekers schoot linkerspits Luka Misumi vrij voor keeper Jeroen Sassen van drie meter toch over.
Er ontspon zich een gelijk opgaand duel waarbij Sporting Martinus technisch beter was, maar Altior dit met jeugdig enthousiasme en inzet wist te pareren. Echte kansen bleven uit, maar toch was het Tom van Vliet die uit een vrije schop bijna de voorsprong verdubbelde.

Aan de hand van invaller Anthony Dean waren de bezoekers na rust een aantal keer dichtbij de gelijkmaker maar het vizier van de Amstelveense voorwaartsen stond deze middag niet op scherp. Redelijk eenvoudig wist het gedisciplineerd spelende Altior stand te houden.

“Qua inzet was dit waarschijnlijk onze beste wedstrijd”

Tim Heikoop de man van beide Langeraarse treffers

Iets meer dan twinitg minuten voor tijd verdubbelde de thuisploeg na een vloeiende aanval de score en kwam het besef dat er een stunt in de lucht hing. De ingevallen rechtsback Thijs Koopman stak met de bal aan de voet het veld over en gaf een prima steekpass op Heikoop die de bal goed meenam en tussen twee verdedigers door slalomde om vervolgens zeer beheerst in de verre benedenhoek af te ronden.
Wat Sporting Martinus vervolgens ook probeerde, Altior hield redelijk eenvoudig stand en zo werd de eerste thuisoverwinning een feit en incasseerde koploper Sporting Martinus haar eerste nederlaag.

“Het was waarschijnlijk niet onze beste wedstrijd qua veldspel, maar wel éénvan de betere qua inzet. Ondanks wel negen afwezigen hebben we met de wél aanwezigen keihard voor elke bal geknokt. Dit resulteerde uiteindelijk in dit mooie resultaat”, sprak aanvaller Tim Heikoop, de man van beide doelpunten, na afloop.

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen ©; Stan Janssen (Lars Langelaan), Tom van Vliet, Pim Lek, Bram Hartveld; Rick Keijzer, Sam van der Meer, Eray Bozkurt (Sjoerd van der Meer), Reber Taha; Jesse van Santen (Thijs Koopman), Tim Heikoop

Bron: Nico van Smoorenburg
Foto: Sven van Vliet

0172SPORT, Sportief, Justin Verkerk

Matig Sportief verslikt zich in THB

0172SPORT, Nicolaas Boys, NSV'46-Ravi Pijper, Florencio Faneyte

Voorbeschouwen met Ravi Pijper en Florencio Faneyte op Nicolaas Boys-NSV’46