0172SPORT, Siveo '60-NSV'46

Matig NSV’46 verspeeld dure punten in Zegveld

Zegveld | De laatste jaren kan je er vergif op innemen; staat de uitwedstrijd tegen Siveo ’60 op het programma voor de Noordenaren toveren de weergoden de donkerste wolken tevoorschijn. Blijkbaar is regen koren op de molen van de Zegvelders want wederom werden er in Zegveld dure punten verspeeld…

Op Sportpark de Beemd was het vanaf het eerste fluitsignaal een zeer rommelige wedstrijd. Vooral de bezoekers kwamen nimmer in hun eigen spel en dit was toch ook wel de verdienste van de thuisploeg dat er in de duels goed kort op zat. Vooral voorin had het Noordense spitsenduo Lars de Jong en Kamiel Disselsdorp het lastig. Zelden werd de bal voorin vastgehouden wat het spel niet ten goede kwam. Wel kwam de ploeg van Swart na iets meer dan een half uur spelen aan de leiding. Het was Cas van der Hoorn die met zijn linkerbeen met een vrije trap vanaf randje zestien Siveo-keeper Erik Streng het nakijken gaf, 0-1.
Balverlies aan de rechterkans van NSV’46 leidde vijf minuten voor rust de gelijkmaker in. Er werd slecht omgeschakeld en de overtalsituatie die vervolgens ontstond werd prima werd uitgespeeld door de thuisploeg.

De tweede helft leken de Noordenaren beter in de wedstrijd te komen. Er werden meer duels winnend afgesloten en vanuit het middenveld kwam meer aanvallende dreiging. Via Menno de Jong kwam NSV’46 opnieuw aan de leiding. Hij kreeg de bal in de kluts gelukkig mee, maar rondde vervolgens beheerst af. In plaats van door te drukken kwam het initiatief bij de thuisploeg te liggen, die de druk op de Noordense defensie beetje bij beetje opvoerde. Bas Kalshoven had een kwartier voor tijd een prima redding in huis op een lage schuiver, maar het was pompen of verzuipen wat Swarts ploeg niet zien. De Zegvelders roken bloed en kregen in de voorlaatste minuut waar het naar op zoek was. Vanuit een corner knikte Ricardo Würsten de gelijkmaker tegen de touwen. In de blessuretijd was Würsten andermaal gevaarlijk met het hoofd vanuit een corner, maar het bleef in Zegveld bij een puntendeling.

‘Dit was veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen’

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol

Aanvoerder Stefan van Tol was teleurgesteld, maar zag zijn ploeg een slechte wedstrijd afwerken. ‘Het was een erg rommelige wedstrijd waarbij we, mede door toedoen van Siveo, slecht in ons spel kwamen. Zij hebben een goed centraal duo staan die het onze spitsen in de duels erg lastig maakten. We creëerden verder ook gewoon te weinig, als we tot kansjes kwamen kwam dit voort foutieve breedtepasses in de opbouw van Siveo. De tweede helft vond ik ons een fase redelijk spelen, maar na de wissel van Lars raakten we mijns inziens helemaal de grip kwijt en konden zij de druk opvoeren. Alsnog kregen ze niet echt veel kansen en dan is het zuur dat die bal er op het laatst nog invliegt.’ Toch zag de captain ook nog een positief punt: ‘Dit was veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen, maar we hebben wel volle bak gestreden voor de punten. Siveo is gewoon een hele stugge ploeg met een goede verdediging en een aantal rappe aanvallers.’

Door het gelijkspel van SCH’44 had NSV’46 bij winst uitstekende zaken kunnen doen voor de eerste periodetitel. Het programma is de Noordenaren gunstig gezind en de kansen zijn er nog altijd, maar men had zichzelf een uitstekende uitgangspositie kunnen verschaffen…