Altior komt net te kort tegen koploper DIOS

Nieuw-Vennep | Voor Altior stond dit weekend de wedstrijd tegen koploper DIOS op het programma, een mooi moment voor de ploeg van Arjan van der Laan om te zien of zij zich kunnen meten met de ploegen die meedoen om de prijzen. De keuzeheer uit Nieuwkoop zag zijn team in de stromende regen strijden voor wat het waard was, kansen krijgen maar uiteindelijk enigszins geflatteerd met 3-1 verliezen.

Het eerste kwartier was voor de bezoekers, de Langeraarders voetbalden zich naar een tweetal kansen en beide keren stond topscorer Tim heikoop aan het einde van de aanval. De eerste keer schoot hij op aangeven van Tom van der Weijden naast, met zijn tweede poging dwong hij de DIOS-doelman tot het uiterste.
Na iets meer dan twintig minuten voetbal kwam de thuisploeg vanuit een corner op voorsprong en moest Altior dus op zoek naar de gelijkmaker in plaats van dat het brutaal de leiding nam. DIOS werd sterker en Jeroen Sassen was andermaal belangrijk middels een knappe reflex op een hard schot van een aanvaller van de gastheren.
Een grote aderlating voor Altior was het voor rust geblesseerd uitvallen van Heikoop, die in een luchtduel met zijn hoofd tegen het hoofd van een DIOS-verdediger kwam en daarna verkeerd op zijn been terecht.

‘Niet echt onderdoen voor de koploper geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden’

Altior-aanvoerder Thijs Noordsij

Altior begon ook goed aan de tweede helft, had wat overwicht maar verder dan een hard schot van Eray Bozkurt kwam de ploeg niet. Terwijl het steeds natter, kouder en donkerder werd en zelfs de veldverlichting moest worden aangezet, koos Van der Laan met nog een kwartier op de klok voor een slotoffensief om op die manier de gelijkmaker te forceren.
Achterin ging men één op één spelen en het middenveld werd versterkt. Helaas viel de treffer al snel aan de verkeerde kant. Licht contact in het strafschopgebied leverde de thuisploeg een strafschop op die onberispelijk werd binnengeschoten, 2-0. Een mooi geplaatste kopbal enkele minuten later maakte aan alle illusies een einde en betekende de 3-0. In de laatste minuut kreeg ook Altior een strafschop te nemen. Aanvoerder Thijs Noordsij faalt nooit vanaf elf meter en bepaalde zodoende de eindstand op 3-1.

‘We begonnen wederom goed aan de wedstrijd en we creëerden al snel twee goede kansen. Die gaan er niet in en zij maken helaas uit hun eerste kans de 1-0’, kijkt Noordsij terug op de ontmoeting met de koploper. ‘De tweede helft ging het wederom gelijk op en waren er aan beide kanten kansen. Na de 2-0 is het klaar en lopen ze nog uit naar 3-0. De uitslag is denk ik wel ietwat geflatteerd. Maar we mogen tevreden zijn met ons spel vandaag, zo spelen en niet echt onderdoen voor de koploper geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.’

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Tom van Vliet (75. Rody Blommestijn), Stan Janssen, Sven van Vliet; Eray Bozkurt, Sam van der Meer, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Tim Heikoop (35. Sven de Regt), Rick Keijzer (60. Tim van der Laan)

Bron: Nic van Smoorenburg