Matig Altior ziet gelijkmaker Jeroen Sassen toch geen punt opleveren tegen Sporting’70

Utrecht | Altior was een week na het huzarenstukje wederom op weg om drie zeer belangrijke punten aan het totaal toe te voegen. Na een 0-2 ruststand kon de ploeg van Arjan van der Laan in het tweede bedrijf helaas geen standhouden en moest het toezien Sporting ’70 de achterstand in hun voordeel wist om te buigen. Doelman Jeroen Sassen leek nog voor een punt te zorgen maar hij zag zijn late doelpunt door arbitraal falen worden afgekeurd…

Sporting’70 was de bovenliggende partij, maar de Altior verdediging hield eenvoudig stand en tweemaal wist Altior te profiteren in de omschakeling.
De verrassende 0-1 viel na iets minder dan een half uur spelen uit een vrije trap van Tom van der Weijden die zijn inzet via de muur tergend langzaam in het vijandelijke doel zag rollen.
Een minuut of acht later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Na goed doorjagen was het spits Luuk den Haan die een foutje van de Sporting’70 keeper afstrafte en de 0-2 ruststand op het bord zette.

Na rust was het duidelijk dat de Sporting’70 trainer Cas van den Berg zijn jongens flink had toegesproken. In een hoog tempo werd Altior onder druk gezet en moest het achteruit.
Tot veel kansen kwam het niet, totdat tien minuten na de thee doelman Jeroen Sassen niet goed timede op een diepe bal. “Ik dacht dat ik op tijd bij zou zijn, maar was een fractie te laat. Hij nam uit de lucht de bal direct langs me heen mee. Dus de keuze was rood of een tegengoal…” aldus de sluitpost die begrijpelijkerwijs voor de laatste optie koos.

Vervolgens leek Altior binnen twee minuten de schade alweer te repareren, maar een prachtig schot van Den Haan kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in.
In de drieënzeventigste minuut werd een prima tackle op de bal van Tom van Vliet als overtreding beoordeeld en met de toegekende vrije trap wist de thuisploeg wel raad. Vanaf twintig meter werd deze over de muur in de kruising gekruld en was de stand weer gelijk.

“Eén foutje van mij wat een tegengoal betekend, de gelijkmaker maken die afgekeurd wordt en met nul punten terug naar huis”

Jeroen Sassen noemde het een zure zondag

Tien minuten later kwamen de Utrechters langszij. Sassen wist een inzet van dichtbij eerst nog knap te stoppen maar in de rebound was hij echter kansloos.
Altior perste er in de laatste minuten nog een slotoffensief uit en dit leek het gewenste effect te krijgen. Sassen die ver voor zijn eigen doel ging spelen en alle ballen erin bracht zag in blessuretijd één van zijn voorzetten door alles en iedereen gemist worden en tegen de touwen verdwijnen. Tot groot ongeloof van iedereen floot de scheidsrechter echter voor buitenspel, iets waar bij een schot op doel geen sprake van kan zijn natuurlijk. Zwaar teleurgesteld moesten de Langeraarders vervolgens het laatste fluitsignaal tot zich nemen.

Sassen over zijn ‘goal’ en de wedstrijd: “Ik vroeg een ingooi ter hoogte van de middenlijn en op mijn eigen helft nam ik de bal aan en wilde ‘m voor de goal brengen. Voor mijn gevoel was mijn pass te hoog en te hard, maar hij werd door alles en iedereen gemist en verdween in het doel. En dan hoor je een fluitje en keurt hij ‘m af wegens buitenspel… Heel zuur en onterecht. Met die goal had ik mijn fout van de eerste tegengoal mooi kunnen herstellen. Verder was het van onze kant geen beste pot, maar goed één foutje van mij wat een tegengoal betekend, de gelijkmaker maken die afgekeurd wordt en met nul punten terug naar huis… Persoonlijk een goed zure zondag.”

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Tom van Vliet, Pim Lek, Bram Hartveld; Rick Keijzer, Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Reber Taha (Thijs Koopman); Luuk den Haan (Sjoerd van der Meer), Tim Heikoop (Eray Bozkurt)

Bron: Nico van Smoorenburg
Archieffoto: Jeroen Sassen in actie