Ook Yassine el Mariami en Dorus Boddeke verruilen TAVV voor NSV’46, Mika Valentijn keert terug bij Altior

Noorden | Zowel Yassine el Mariami als Dorus Boddeke zullen komend seizoen in het wit-rood spelen op Sportpark de Koet. Beide aanvallend ingestelde spelers kiezen voor een avontuur bij de Noordenaren en verlaten zodoende na dit seizoen TAVV. El Mariami deelde zijn vertrek al enkele weken geleden mede, Boddeke deed dit afgelopen weekend. Met Sebas van der Voorn die al eerder dezelfde overstap bekend maakte, komt het aantal TAVV-spelers dat naar NSV’46 verhuisd op drie. Wanneer je je bedenkt dat ook TAVV-trainer Dennis Tijssen komend seizoen de scepter zwaait in Noorden kun je langzaamaan spreken van een Ter Aarse invasie. Tegenover de komst van de drie spelers staat het vertrek van Mika Valentijn die terugkeert bij zijn jeugdclub Altior.

“Voornamelijk reistijd”, geeft El Mariami aan wanneer hij de vraag krijgt wat hem heeft doen besluiten over te stappen naar NSV’46. “In plaats van bijna tweeënhalf uur ben ik straks misschien twintig minuten kwijt. Die tijd besteed ik liever met mijn gezin. Met die reden ben ik in de buurt gaan kijken waar ik zou gaan kunnen voetballen. Wanneer je zoals ik in Noorden woont kom je al snel uit op NSV’46 en Sportief. Bij eerstgenoemde tref ik wat oude bekenden dus de keuze was zodoende snel gemaakt.”

De keuze van Boddeke kent overeenkomsten, ook hij treft natuurlijk een aantal oude bekenden, maar in zijn geval gaat het er ook echt om dat hij met zijn vrienden wilde voetballen. “In Noorden voetballen veel van mijn vrienden. Op toernooitjes in de regio spelen we bijvoorbeeld al met veel plezier samen. Drie jaar geleden heb ik samen met Sebas en Jeffrey (Pieterse, red.) de overstap van Nieuwkoop naar TAVV gemaakt. Naast mijn Noordense vrienden vind ik het ook mooi dat de drie musketiers weer herenigd worden.”

Wel twijfelde Boddeke nog even of hij niet terug zou keren op het oude nest in Nieuwkoop, maar naar eigen zeggen is de huidige selectie daar zo verjongd dat hij niet meer de connectie voelde zoals hij dat wel heeft met de selectie in Noorden. Dat daar komend jaar ook nog eens Dennis Tijssen de dienst uitmaakt was een leuke bijkomstigheid. “Natuurlijk dat speelt mee maar was geenszins de reden. Een leuke bijkomstigheid dat zeker. Ik denk dat de trainer deze groep fanatiek en enthousiast kan maken, iets dat ik zelf ook ben.”

“Ik ben niet bang om buiten de boot te gaan vallen. Concurrentie maakt een elftal juist sterker”

Boddeke weet dat NSV’46 al over de nodige aanvallers beschikt

El Mariami geeft aan dat de aanwezigheid van Tijssen niet heeft meegespeeld in zijn beslissing. Hij heeft zelfs nog even getwijfeld of hij TAVV zou verlaten omdat zijn broertje Zine-Eddine, die nu nog voor AVV Alphen voetbalt, zich misschien ook bij de Ter Aarse ploeg zou voegen. Toch gaf de eerdergenoemde reden de doorslag Sportpark Aardam-West alsnog achter zich te laten.

NSV’46 beschikt in de personen van Lars de Jong, Kamiel Disseldorp en Robin van Koert al over flink wat aanvallende krachten, bang voor een bijrol in Noorden zijn beide heren allerminst. “Nee hoor ik ben niet bang om buiten de boot te gaan vallen. Concurrentie maakt een elftal juist sterker. Bij TAVV heb ik deze situatie ook meegemaakt. Het enige wat je kunt doen is gewoon keihard werken en je best doen. Daarnaast weet je ook nog niet voor welk systeem de trainer gaat kiezen, misschien kiest hij er wel voor om met drie aanvallers te gaan spelen. Ik maak me er niet druk om, de laatste tijd speel ik trouwens veelal op het middenveld, er zijn genoeg plekken waar ik uit de voeten kan”, aldus de 27-jarige Boddeke.

“Ik weet niet wat de speelwijze wordt en hoe de selectie eruit gaat zien. Ik richt me op alle aanvallende posities”, zo geeft de drie jaar oudere El Mariami aan die ook  vanaf links en op de nummer-10 positie meer dan aardig uit de voeten kan.

“Ik geloof er nog heilig in dat we ons met TAVV zullen gaan handhaven”

El Mariani wil TAVV als tweede klasser achter zich laten

Dat het beeld ontstaat dat zij en eerder ook Van der Voorn vanwege de mindere resultaten TAVV verlaten spreken beide pertinent tegen. “Zelf heb ik hier acht mooie seizoenen gevoetbald en mooie successen meegemaakt. Dat ik nu ergens anders ga voetballen heeft niks met de mindere resultaten te maken. Sterker nog ik geloof er nog heilig in dat we ons zullen gaan handhaven dit jaar en we gaan het mooi afsluiten. Iedere vertrekkende speler zo zijn redenen, het bestuur heeft er gelukkig ook alle begrip voor.”, zo geeft El Mariani aan. “De sfeer is ook nog steeds prima bij TAVV”, haakt Boddeke aan. “Ik ga nog altijd met veel plezier drie keer per week naar de club. Het spel is ook gewoon redelijk en we zijn na de winter ook aardig uit de startblokken gekomen met twee overwinningen in vier wedstrijden. We gaan nog heel wat punten pakken de tweede seizoenshelft.”

Mika Valentijn naar Altior
Tegenover de komst van de twee bovengenoemde heren en Van der Voorn staat het vertrek van Mika Valentijn die het hek van Sportpark de Koet na twee seizoenen achter zich dicht trekt. De boomlange verdediger maakte op de clubsite van Altior bekend terug te keren naar de club waar hij als jeugdspeler actief was. Valentijn was naast NSV’46 ook enkele seizoenen vaste waarde bij Zevenhoven. Op de foto hierboven poseert hij met Altior-voorzitter Dave Lieverse.

Fotocompilatie: Archief Kees Verhaar | Foto Lieverse & Valentijn: Altior website

Matig Altior ziet gelijkmaker Jeroen Sassen toch geen punt opleveren tegen Sporting’70

De Plas vliegend uit de winterstop