0172SPORT, Stijn Molenaar, Sportief

Sportief met speels gemak langs Sporting Martinus

Woerdense Verlaat | Daags na de pijnlijke beslissing omtrent hoofdtrainer Johan Peper heeft koploper Sportief getoond dat het allerminst van slag is als ploeg. Op eigen veld werd Sporting Martinus getrakteerd op een kansloze oorwassing.

Waarnemend hoofdcoach Cock Wens koos voor een nagenoeg zelfde basiself ten opzichte van afgelopen weken, alleen kreeg Florian van Nieuwkoop de voorkeur boven de van Rohda overgekomen Julian Tamse. Ook koos Wens ‘gewoon’ weer voor een twee spitsen systeem, iets waar Peper in zijn laatste duel tot ergernis van zijn spelers vanaf was gestapt.

Sportief was van meet af aan de bovenliggende partij en had al vrij snel door dat het de tegenstander over het gehele veld vast kon zetten. De Amstelveners probeerden middels de lange bal hun spits te bereiken maar dit was niet eenmaal gevaarlijk. Na tien minuten was het Stijn Molenaar die op aangeven van Daniël van Leeuwen het bal opende. Zijn tweede van de middag, nu op aangeven van Justin Verkerk volgde hier kort op en aanvoerder Tosca Wens bepaalde de ruststand na een rebound op 3-0.

“De tegenstander kon zich vanaf minuut één niet onder onze druk uitvoetballen”

Sportief startte erg fanatiek na een week vol strubbelingen

Van Leeuwen tikte op aangeven van de ingevallen Tamse na rust de vierde Sportief goal binnen waarna Molenaar eerst zijn hattrick compleet maakte om hier niet veel later een kwartet van te maken. Met zijn zestiende en zeventiende competitietreffer bepaalde hij de tussenstand op 6-0.
De bezoekers waren slechts eenmaal gevaarlijk toen onoplettendheid een aanvaller de vrije doortocht richting Bjorn van der Laan bood maar de sluitpost wist deze kans te elimineren.

Van Leeuwen stond aan de andere kant weer op de goede plaats om een voorzet van Molenaar binnen te tikken, waarna Verkerk met de 8-0 voor het slotakkoord zorgde.

“Over afgelopen week is genoeg gezegd en geschreven, we moesten vandaag gewoon goed reageren en dat hebben we gedaan”, begon Jorg van der Laan zijn nabeschouwing. “De tegenstander kon zich vanaf minuut één niet onder onze druk uitvoetballen, dit hebben we goed uitgevoerd en leidde deze grote overwinning in. Op die ene kans na geven we niks weg. De scheids zei na afloop dat die maar twee keer voor een overtreding van ons had gefloten, dat zegt wel genoeg over het spelbeeld van vandaag denk ik.”

Opstelling vv Sportief:
Bjorn van der Laan; Florian Nieuwkoop, Jorg van der Laan, Bart van Middelkoop, Quinten Langelaan (46. Julian Tamse); Tosca Wens ©, Justin Verkerk, Daan Koot (75. Sven van Oudenallen), Bob van de Haak (59. Mees Bodt); Stijn Molenaar, Daniël van Leeuwen

Archieffoto Gerard Haak: Stijn Molenaar voegde weer vier doelpunten aan zijn seizoenstotaal toe

Beter TAVV ten onder tegen EMM’21

Matig Altior ziet gelijkmaker Jeroen Sassen toch geen punt opleveren tegen Sporting’70