Manfred van den Bosch, Mark Cornellise, 0172SPORT

Manfred van den Bosch stopt als trainer sv Nieuwkoop

Nieuwkoop | Manfred van den Bosch heeft besloten zijn contract bij sv Nieuwkoop niet te verlengen en zal zodoende aan het einde van het huidige seizoen afscheid nemen van de oranjehemden. Onder andere de steeds terugkerende coronasituatie heeft hem doen besluiten af te zien van een langer verblijf bij de club waar hij opgroeide, zo valt op de clubsite te lezen.

Hoewel het nieuws enigszins verrassend is, komt het gezien de huidige situatie waarin we verkeren niet geheel als een verrassing. Al tijdens de voorbereiding op het seizoen, tijdens de 0172SPORT-CUP, was Van den Bosch voor onze camera uiterst duidelijk; ‘Heel eerlijk wanneer er een derde coronagolf komt (met als gevolg het stopzetten van de competitie, red.) dan teken ik niet bij en stop ik ermee. Dat plezier is echt weggegaan.’

Momenteel is er een tijdelijke competitiestop en uiteraard nog geen definitieve, maar toch hebben de twijfels hem ertoe doen besluiten niet in te gaan op het aanbod van de technische commissie zijn contract te verlengen. Op de website van ‘de platvissen’ valt het volgende te lezen:
Hoewel technische commissie, bestuur en spelersgroep enthousiast waren over een langere samenwerking heeft Manfred te kennen gegeven er niet van overtuigd te zijn voor 100% gemotiveerd te zijn om ook volgend jaar hoofdtrainer van sv Nieuwkoop te zijn. Hoewel hij erkende de uitdaging te zien die er met de jonge talentvolle groep ligt bij sv Nieuwkoop, waren er diverse redenen (o.a. zijn privé-situatie met jonge opgroeiende kinderen en de telkens terugkerende Coronasituatie) om niet volledig achter een keus voor nog een extra jaar te staan. Gezien hij als trainer staat voor 100% inzet en motivatie richting zijn spelersgroep was hij van mening dat als hij daarvoor zichzelf niet 100% van overtuigd was dat geen goede grond was om bij “zijn” sv Nieuwkoop nog een jaar door te gaan.

Nieuwkoop gaat zodoende dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en is de eerste club die met trainers-nieuws naar buiten komt. Traditiegetrouw voeren de clubs rond december gesprekken met hun trainer om tijdens de nieuwjaarsreceptie openheid van zaken te kunnen geven. We verwachten dan ook spoedig meer nieuws vanuit de andere clubs. Verrassingen als deze verwachten we echter niet.

Bekijk hier het gesprek dat wij in augustus hadden met Manfred van den Bosch.

Archieffoto: Manfred van den Bosch en Nieuwkoop-voorzitter Mark Cornelisse bij het tekenen van het huidige contract. ©sv Nieuwkoop

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Omgekeerde wereld

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Totaalvoetbal, vijftig jaar later