Ludo Pistorius nieuwe trainer TAVV: “Een stille wens gaat in vervulling”

Ter Aar | Met ingang van het seizoen 2023-2024 wordt Ludo Pistorius de nieuwe trainer van TAVV. Pistorius is momenteel hoofdtrainer van eersteklasser Argon, waar hij aan het eind van dit seizoen afscheid neemt. Bij TAVV wordt hij de opvolger van Dennis Tijssen, die afgelopen week in NSV’46 een nieuwe werkgever vond. Voor de inwoner van Ter Aar gaat hiermee een stille wens in vervulling.

Ha Ludo, gefeliciteerd met je aanstelling bij TAVV. Ben je bij TAVV in beeld gekomen nadat jij je vertrek bij Argon bekend maakte of hadden jullie al langer contact met elkaar?
“Dank jullie wel, ik ben er heel erg blij mee. Begin oktober heb ik binnen het bestuur van Argon voor het eerst aangegeven dat ik erg twijfelde over een vierde contractjaar. Een aantal weken daarna, medio november, heb ik de knoop uiteindelijk ook echt doorgehakt om ermee te stoppen. Drie mooie seizoenen is ook iets om trots op te zijn, dat was in de afgelopen vijftien jaar niet voor iedere Argon trainer weggelegd. Nadat de huidige trainer bij TAVV kenbaar gemaakt had na dit seizoen een andere uitdaging te gaan zoeken is het balletje gaan rollen. Begin december kreeg ik een eerste bericht van de TC van TAVV of ik wilde komen praten. Vanaf dat moment hebben we een aantal gesprekken gevoerd en is het allemaal wel erg snel gegaan.”

Wilde je als inwoner van Ter Aar ooit al trainer bij TAVV worden?
“Ja, eigenlijk is het altijd wel een beetje een stille wens van me geweest. Ik herinner me de wedstrijden tegen Piershil en BVCB waarin promotie naar de eerste klasse maar net werd misgelopen. Het hele spel, de sfeer rondom het elftal en de club waren prachtig. Toch ben ik wel blij dat ik de afgelopen acht jaar eerst buiten de dorpsgrenzen heb rondgekeken. Met Nicolaas Boys, SJZ, Sportlust ’46 en Argon heb ik nu behoorlijk wat ervaringen, bij verschillende soorten clubs, op kunnen doen. Ik ben nu toch wel blij dat het ervan gaat komen om in Ter Aar hoofdtrainer te mogen zijn van deze mooie club.”

Momenteel staan ze echter op de laatste plaats, waardoor de kans reëel is dat je volgend seizoen met ze in de derde klasse gaat spelen. Is dat ook iets waar je op hoopt?
“Dat is een open deur in trappen, niemand hoopt dat je degradeert. Volgens mij wil een sportman altijd het hoogste nastreven. Dat neemt niet weg dat je niet in paniek moet raken als het wel gebeurt, zeker ook met de huidige stand op de ranglijst. Overigens heb ik er verder ook geen invloed op. Het is aan de huidige trainer, staf en spelersgroep. En volgens mij hebben die met elkaar al aardig wat successen geboekt. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat zij met elkaar ook deze jaargang goed afsluiten. We zien dan in juni wel of TAVV, tweede klasse of derde klasse zal gaan spelen.”

“Soms is het niet verkeerd als er wisselingen zijn, dan ontstaat er ook weer een nieuwe dynamiek in de kleedkamer en op het veld”

Pistorius over de selectie van TAVV

Volgend seizoen gaat de huidige selectie er grotendeels mee stoppen. Hoe kijk jij naar die situatie? En is er voldoende talent om dit gat op te vullen?
“De TC is druk bezig om de selectie zoveel als mogelijk samen te houden. Ik heb daar vertrouwen in. Maar op het moment dat een speler echt wil vertrekken of stoppen moeten we daar ook niet voor gaan liggen. Daarnaast heb ik bij mijn huidige club geleerd, dat het soms niet verkeerd is dat er wisselingen zijn. Dan ontstaat er ook weer een nieuwe dynamiek in de kleedkamer en op het veld.”

Wat is je doel met TAVV voor de komende jaren? Want we mogen aannemen dat je dit in principe niet voor één seizoen gaat doen?
“Binnen TAVV is het even wachten op nieuwe aanwas uit eigen jeugd. Dit heeft alles te maken met het feit dat de club op dit moment geen O19 of O18 elftal heeft. We moeten dus zorgen dat we voor de komende drie of vier jaar een elftal ontwikkelen, dat samenblijft en presteert. Qua doelstellingen zullen we deze nog vorm moeten gaan geven. Wat de club belangrijk vindt, en wat past bij de ambitie en kwaliteit van de spelers. Daar valt nu nog niet veel zinnigs over te zeggen.”

Heb je al een bepaalde speelstijl voor ogen?
“Nee, nog niet. Enerzijds is het belangrijk dingen die goed zijn, niet te veel te veranderen. Dat zou zonde zijn. Dus we gaan zeker niet alle vastigheden over boord gooien en voortborduren op een aantal zaken. Toch heeft elke trainer zijn of haar visie over hoe je voetbal speelt. Dat idee gaat dan weer samen met de kwaliteit van het individu binnen de selectie. Zodat het ook valt uit te voeren. Ik ga me er de komende tijd rustig in verdiepen.”

Tot slotte nog iets heel anders. Blijf je wel aan ons verbonden als columnist nu je bij TAVV gaat tekenen?
“Zeker weten, ik vind het erg leuk om zo nu en dan een blik te werpen op de (regionale) sport en daar wat mooie verhalen uit te halen.”

Ludo, bedankt voor je tijd en veel succes bij Argon na de winterstop! En dan zien we je komend seizoen snel langs de lijn bij TAVV!

Archieffoto Kees Verhaar

Nieuwkoop stunt tegen Zwaluwen opnieuw in de beker

Mo Bougrine vertrekt bij Nicolaas Boys: “Voor mijn gevoel zit mijn tijd erop”