Leen Dekker nieuwe trainer van Waterlanders Dames 1

Nieuwkoop | Leen Dekker (66) uit Waddinxveen wordt bij de Nieuwkoopse Volleybalvereniging Waterlanders de nieuwe trainer en coach van Dames 1. Hij wordt de opvolger van Arjan van der Plas die de dames in het afgelopen seizoen onder zijn hoede had.

De nieuwe trainer heeft veel volleybalervaring. Hij speelde zelf lange tijd op divisie niveau en heeft training gegeven aan diverse teams in de Promotieklasse en Derde Divise. Nog niet zo lang geleden was hij trainer bij DVC in Driebruggen van Dames 1 (Promotieklasse). Dames 1 van Waterlanders komt ook aankomend seizoen uit in de Promotieklasse.

‘Leen is een trainer die met zijn achtergrond en ervaring goed past bij de visie van onze vereniging. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij zich wil verbinden aan de Waterlanders’, aldus voorzitter John Kwakkenbos van Waterlanders. Half mei heeft Leen kennisgemaakt met de dames die nu voor de gelegenheid buiten trainen. ‘We hoorden van de dames dat er direct een leuke klik was. Zijn opvattingen over het spel sprak iedereen erg aan’, aldus de voorzitter.

Leen hoopt met Dames 1 hoog in de Promotieklasse te kunnen meedraaien. ‘Het volleybalspel wordt steeds sneller en dynamischer, dat wil ik ook bij de dames terugzien.’ Verder zou Leen het fijn vinden als het team ook plaats gaat bieden voor de jeugd van de vereniging. ‘Maar het gaat niet alleen om het spelniveau. Gezelligheid vind ik minstens zo belangrijk.’ Leen kijkt uit naar een “enerverend volleybalseizoen” bij de Waterlanders. ‘Mijn eerste indruk van de vereniging is ronduit positief!’

Weer sporten? Doe het wel verantwoord

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

1:5:3:2/1:3:5:2 of 1:4:3:3