Weer sporten? Doe het wel verantwoord

Nieuwkoop/Ter Aar | Geleidelijk zijn de meeste vormen van bewegen en sporten weer toegestaan. Wel is het van belang dit weer zorgvuldig op te bouwen.

Bij de sporthervatting na een lange rustperiode moet het lichaam weer de kans krijgen zich geleidelijk aan te passen aan de belasting die ervan gevraagd wordt tijdens het sporten. Dit geldt zeker voor de zogenaamde explosieve sporten zoals voetbal, hockey, volleybal of basketbal. Bij het springen en sprinten is de belasting op spieren en pezen fors en het weefsel moet daar weer langzaam aan wennen. Overigens geldt dit ook bij duursporten zoals hardlopen al is het daar meer de tijdsduur van de belasting die een rol speelt.

Indien er bij het sporten toch fysieke problemen optreden is het goed om te weten dat er gratis advies gevraagd kan worden bij de sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop. Tijdens het sportspreekuur wordt de blessure beoordeeld en geeft de sportfysiotherapeut advies over hoe met de blessure om te gaan of hoe deze te behandelen.

Het spreekuur wordt gehouden op afspraak op de dinsdagavond van 18-19 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. LET OP: het is noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Dit om te voorkomen dat het te druk wordt in de wachtkamer.

De Sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos hebben, naast hun eigen ervaring als sporter, ruime ervaring in de behandeling en begeleiding van sporters. Ze zijn specialisten in het begeleiden van sporters met blessures terug naar hun normale wedstrijdniveau.

Dus bij klachten of blessures? Blijf er niet mee doorlopen maar vraag advies en maak een afspraak! Bel 0172-575261/603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.

Gratis waterpolotrainingen bij Z.V. de Plas

Leen Dekker nieuwe trainer van Waterlanders Dames 1