Late gelijkmaker Sam Vijfhuizen houdt Nieuwkoop in titelrace

Aarlanderveen | Op een bomvol Polderpark is de kraker tussen Aarlanderveen en Nieuwkoop in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Tot tweemaal toe kwam de thuisploeg op voorsprong, maar in de blessuretijd zorgde Sam Vijfhuizen met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker waardoor de titelstrijd nog volledig open blijft liggen. Nieuwkoop zag de tweede periode echter wel naar het eveneens aanwezige Blauw-Zwart gaan.

Na het nodige vuurwerk langs de kant, was er ook de hoop dat er op het veld ook vuurwerk te zien zou zijn. In de openingsfase was dat zeker niet het geval. Op het hobbelige veld van Aarlanderveen was goed voetballen bijna onmogelijk, dus werd door beide ploegen veelal de lange bal gebruikt waarmee de thuisploeg gevaarlijker was. Het was Aarlanderveen die op die manier ook de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De poging van Alessio van der Straaten werd gekeerd door goalie Thomas Boekestein. Eenzelfde situatie herhaalde zich een paar minuten later opnieuw.

Nieuwkoop kwam in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Dave Verhage kreeg na ruim een kwartier voetballen een mogelijkheid, maar schoot die ruim naast. Direct daarna was het aan de andere kant wel raak. Killian Bouwhuis kon een afgemeten voorzet van Van der Straaten simpel binnentikken voor de 1-0. Diezelfde Bouwhuis kreeg kort voor rust de kans om de score te verdubbelen, maar vond ditmaal Boekestein op zijn weg. Ook Van der Straaten kreeg nog een goede kans, maar hij kopte een hoge voorzet net naast het doel.

“Uiteraard is het een teleurstelling als je in de laatste minuut de gelijkmaker om je oren krijgt”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Dat Nieuwkoop in de tweede helft uit een ander vaatje moest gaan tappen was wel duidelijk. Dit lukte de oranjehemden, die goed uit de kleedkamer kwamen. Nadat de bal eerst via een klutssituatie over ging, was het na drieënvijftig minuten voetballen wel raak. Een vrije trap van Joris Verweij werd doorgekopt door Sam Vijfhuizen, waarna Boy Vork de keeper kon omspelen en de bal binnen tikte: 1-1. Nieuwkoop had de smaak te pakken en kreeg direct na de gelijkmaker een enorme kans om op voorsprong te komen. Invaller Dirk van den Haak kreeg de bal voor het inschuiven, maar schoot met de binnenkant van de voet ruim over. Ook Verhage kreeg een goede mogelijkheid, maar zag zijn inzet gered worden door Aarlanderveen-doelman Sven Koelewijn.

Ondanks de zoektocht van Nieuwkoop naar de voorsprong, was het Aarlanderveen dat ook daadwerkelijk op voorsprong kwam. Tien minuten voor tijd schoot Bouwhuis uit een hoekschop de 2-1 binnen. Aan de bezoekers dus weer de taak om in de achtervolging te gaan. Dat had pas, net als eerder dit seizoen in Nieuwkoop, in de vierde minuut van de blessuretijd effect. Vijfhuizen schoot de bal vanaf randje strafschopgebied vanuit de stuiter fraai de verre hoek in: 2-2. Kort na de goal leek Nieuwkoop in een één-tegen-één situatie nog op jacht te mogen gaan naar de drie punten. Het was alleen de Aarlanderveen-grensrechter die zijn club een handje hielp, door dubies te vlaggen voor buitenspel.

“Ik dacht niet nadenken maar doen, hij zat er lekker in ja. Het was een belangrijk moment”

Sam Vijfhuizen | Aanvaller Nieuwkoop

Zodoende bleef het bij 2-2, waardoor Aarlanderveen koploper blijft en Nieuwkoop de tweede plek in handen houdt. Met nog zes wedstrijden te gaan belooft het een spannende titelstrijd te gaan worden.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk moest bekennen dat het een terechte uitslag was. “Uiteraard is het een teleurstelling als je in de laatste minuut de gelijkmaker om je oren krijgt. Maar ik denk dat het wel een hele leuke middag was met mooi weer, veel publiek en twee ploegen die echt de strijd met elkaar aangingen. In de eerste helft waren we beter en kregen we de betere kansen, maar vooral in de eerste fase na rust was Nieuwkoop de bovenliggende partij. Dus een gelijkspel was misschien wel de beste afspiegeling.”

Sam Vijfhuizen was met een assist en een doelpunt belangrijk voor Nieuwkoop. “Ik dacht niet nadenken maar doen, hij zat er lekker in ja. Het was een belangrijk moment. De tweede helft waren we een stukje sterker. De eerste helft hadden we het moeilijk en kregen we weinig grip op de hoge druk die ze gaven. Na de rust gingen we meer op hun helft voetballen en hadden we misschien wel op voorsprong moeten komen. Dat ze de 2-1 met de spelers van Blauw-Zwart gingen vieren gaf ons moed om door te gaan, we mochten natuurlijk ook niet verliezen. Maar nog steeds hebben we het niet in eigen hand, we moeten gewoon blijven winnen en hopen dat Aarlanderveen een foutje maakt. We krijgen allebei nog een aantal zware wedstrijden en dan zien we aan het eind van het seizoen wel of het genoeg is.”