SONY DSC

Teampresentatie Stichting Cycling Dreams

Ter Aar | Donderdag 6 april heeft Stichting Cycling Dreams zijn wedstrijdteam voor 2023 gepresenteerd. HACT (H.O.V. Automobielen Cycling Team), zoals het officieel heet, bestaat uit 9 renners.

Een mooi amateurteam dat zowel regionale, nationale als internationaal wedstrijden rijdt in diverse disciplines. Eén renner nam afscheid van het team en er kwamen drie nieuwe renners bij. Maarten Postma nam afscheid. De oudste renner van het team was als amateur vanaf het begin verbonden aan de ploeg. Nieuw zijn Sven de Jong uit Nieuwveen en Teun Hoogeboom uit Hazerswoude-Dorp. Twee jonge mannen die in de categorie junioren zullen uitkomen. Ook is er een renster toegevoegd, Jasmijn Bloemheuvel uit Hoofddorp. Zij is belofte renster en rijdt ook voor het team Talent Cycling, maar in de wintermaanden zal ze bij het cyclocrossen worden ondersteunt door HACT. Alle sponsors zullen tot 2024 betrokken blijven bij het team.

Kernpunten van het team zijn elkaar beter maken en de wieler- en triatlonsport positief in het daglicht zetten. Na het behalen van een paar goede resultaten in 2022 en 2023 (wintermaanden) wil men dit verbeteren of uitbreiden. Zo won Ian van den Berg (Nieuwveen) een nationale cyclocross wedstrijd in Hoogeveen bij de amateurs. En Sven Buskermolen (Kudelstaart) werd derde op het NK cyclocross in Zaltbommel. Tijdens de presentatie kregen ze dan ook hun premies voor deze resultaten uitgereikt.

Het mooie is dat alle renners steeds beter gaan presteren. Door de positieve houding en lol houden in de sport zie je dat de resultaten steeds beter worden. Natuurlijk doen alle renners er erg veel voor. Bijna alle werken volledig of studeren naast hun sport carrière maar vinden toch voldoende tijd om te trainen.

Het begeleidende team bestaat uit vier vrijwilligers en de nodige inzet van ouders. Zo zit Hënriette van Brussel-Van den Berg als gediplomeerd sportmasseur in de staf, en is Sjon van den Berg trainer en ploegleider. Hij heeft jarenlange ervaring in de wedstrijdsport en is gediplomeerd conditie- en hersteltrainer. Ian van den Berg en Sven Buskermolen zijn als eerste fietstechnicus voor de technische zaken verbonden aan de staf.

Het team wil ook duurzaamheid uitstralen en dat betekend niet ieder jaar nieuwe kleding. Het moet zeker vier jaar meegaan en daar hebben ze een goede leverancier voor gevonden. Zo levert Reessjurts uit Leimuiden al vanaf het begin de kleding.

Voorbeschouwing inhaalronde: Aarlanderveen – Nieuwkoop en Hazerswoudse Boys – NSV’46

Late gelijkmaker Sam Vijfhuizen houdt Nieuwkoop in titelrace