NSV’46 weet na verdiende zege op Hazerswoudse Boys eindelijk weer wat winnen is

Hazerswoudse-Dorp | NSV’46 kwam tijdens het inhaalduel op paaszaterdag een heel stuk beter voor de dag dan vorige en bouwde na een prima eerste helft een ruime voorsprong op. Dit bleek voldoende om de thuisploeg, dat de tweede helft qua balbezit de bovenliggende partij was, over de knie te leggen.

NSV’46 startte direct fel aan het duel en gaven zodoende het signaal af waar op gehoopt werd vanuit Noordens kamp; vandaag zou er gestreden worden en de punten opgehaald gaan worden. Ondanks het veldoverwicht was het Hazerswoudse Boys dat in de openingsfase het eerst dichtbij een doelpunt was. In de tiende minuut werd een corner binnengekopt, maar doelman Daniël Duchhart – die Bas Kalshoven naar behoren verving – had zijn zaakjes goed op orde en zag dat de door hem bij de paal neergezette Nick Geerlof het speeltuig van de doellijn werkte. Verder was het NSV’46 dat de klok sloeg en was het wachten al sinds het eerste fluitsignaal op de openingstreffer. Hierbij kregen de bezoekers in de twaalfde minuut op kolderieke wijze hulp van doelman Patrick van de Reest die volledig langs een terugspeelbal maaide en de bal zo het doel in zag hobbelen. Niet veel later bracht Jeffrey Pieterse en vrije trap hard en strak voor de goal richting Stefan van Tol die, nadat de bal onderweg nog werd getoucheerd door Menno de Jong, Van der Reest voor de tweede maal kansloos liet. Een herhaling van dit tweede doelpunt leek in de maak maar Kamiel Disseldorp knikte een voorgegeven bal net aan over. Het deerde de snelle spits niet want na een half uur spelen strafte hij balverlies van de thuisploeg geweldig af door van grote afstand Van der Reest te verschalken en zo de ploeg van interim-trainer Roland Leliveld een geweldige boost te geven.

“We zijn vandaag nooit écht in de problemen geweest”

Robbin Verhaar had vooral genoten van de eerste helft

In het slot van de eerste helft zette de thuisploeg, ingegeven door een tactische omzetting, al wat meer aan en dit bleek de opmaat naar een lastige tweede helft voor de bezoekers. Echter werd er gestreden voor iedere bal en kon de thuisploeg Duchhart op enkele momenten na nooit echt verontrusten. Na iets meer dan een uur moest de inval-goalie wel toezien hoe een afgeslagen corner vanaf randje zestien tegen de touwen werd geschoten, maar verder kwam Hazerswoudse Boys niet. NSV’46 liet enkele mogelijkheden vanuit de omschakeling liggen en verzuimde zo de wedstrijd definitief dood te maken. De opgebouwde voorsprong uit de eerste helft kwam echter niet meer in gevaar en zodoende gingen de punten mee naar Noorden.

“Vandaag spelen we gewoon een heel behoorlijke eerste helft, was er volop inzet en strijd en ga je dik verdiend met 0-3 rusten. Na rust waren zij feller dan de eerste helft, gingen één op één voetballen en drongen ze ons wat terug, maar het stond gewoon prima vandaag en we zijn dan ook nooit écht in de problemen geweest. Zo’n wedstrijd en resultaat hadden even nodig”, aldus linkervleugelverdediger Robbin Verhaar.

Door de overwinning stijgen de Noordenaren een aantal plaatsen en vinden we hen nu zelfs weer terug op plaats 4. Drie team vinden we hierachter met één puntje minder, waar Nicolaas Boys hetzelfde aantal punten (30) verzameld heeft. Het blijft dus oppassen zeker gezien het zware programma de komende weken waarin men onder ander Teylingen en koploper Zevenhoven treft.