Laatste wedstrijddag bij WSVL

Langeraar | Zondag 20 oktober was de laatste wedstrijddag van WaterSport Vereniging Langeraar. Om 12.00 uur zou de inhaalwedstrijd worden gehouden van de nachtkaarswedstrijd, die door slechte weersomstandigheden een paar weken geleden niet door kon gaan. Echter was er geen wind…

Om 11.15 uur was bijna iedereen aanwezig. De wedstrijdcommissie had de boeien al wel uitgelegd, alleen de wind ontbrak, de Langeraarse plas was zodoende spiegelglad. Uiteindelijk besloot de wedstrijdcommissie de eerste wedstrijd af te lassen.

Rond 13.00 uur kwam er een heel klein beetje wind en werd besloten om de tweede wedstrijd om 13.30 uur te starten. Er werd een Olympische baan gevaren en de uitslag hiervan telde mee voor de Van Kints Trofee. Acht boten gingen door de startlijn op weg naar boei A, die bakboord gerond moest worden. Maar met zo weinig wind valt het niet mee, stil zitten in de boot was het devies.

Langzaam maar zeker zeilden – het was meer zachtjes glijden –  alle boten langs de boeien. Aan het einde van de wedstrijd werd het nog even spannend. Een kapitein zeilde iets langer rechtdoor terwijl een andere boot eerder overstag ging. Weer een ander wilde door een korte slag te maken nog een hogere plaats bereiken bij de finish, maar belandde uiteindelijk met boot en bemanning in de rietkraggen. Had de kapitein misschien een romantisch momentje willen hebben met zijn fokkenmaat of was het een inschattingsfoutje? Uiteindelijk kon die zeilboot niet zelfstandig uit het riet komen en werd er door de reddingsboot uit getrokken.

Na de wedstrijd werd hier nog uitgebreid over gesproken. De conclusie, er is nog veel liefde met en voor elkaar, én voor het zeilen. Helaas was dit de laatste zeildag voor dit jaar, maar volgend jaar hopen we opnieuw op mooie en gezellige zeildagen met elkaar.

Nieuwkoop geeft ook tegen Oegstgeest ruime voorsprong weg

Dennis van den Ing, interview 0172SPORT

Van den Ing vertrekt na dit seizoen bij NSV’46, Van Vliet langer bij Noordwijk