Dennis van den Ing, interview 0172SPORT

Van den Ing vertrekt na dit seizoen bij NSV’46, Van Vliet langer bij Noordwijk

Noorden/Noordwijk | Het seizoen is eigenlijk nog maar net begonnen, toch is er nú al contractnieuws met het oog op het aankomende voetbaljaargang.

Bij NSV’46 heeft hoofdtrainer Dennis van den Ing laten weten dat hij aan het eind van het lopende voetbalseizoen zal vertrekken. Van den Ing is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de Noordenaren. In zijn tweede seizoen werd hij kampioen met NSV, een jaar later volgde echter degradatie naar de vierde klasse. Momenteel kent NSV een moeizame competitiestart, waarbij alleen nog maar werd gewonnen van Zevenhoven.

‘Ik wil graag met een positief gevoel afscheid nemen en ga ervan uit dat deze groep dit seizoen nog één keer kan vlammen’

Dennis van den Ing over zijn vertrek bij NSV’46

Van den Ing over zijn naderende afscheid: ‘De belangrijkste reden voor mij om te stoppen is dat ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging. Ik heb in mijn vierde jaar met deze jongens nog steeds een positief gevoel, het is een onwijs leuke groep en er is genoeg om voor te blijven. De voorzitter (Rinie van Koert, red.) stopt ermee en daar baal ik van, want daar heb ik de afgelopen jaren super mee gewerkt. Ik krijg momenteel ook aanbiedingen van andere clubs en daar wil ik ook graag mee praten. Daarvoor moest ik van mezelf eerst een keuze maken, die keuze heb ik nu dus gemaakt. Ik wil graag met een positief gevoel afscheid nemen van deze club. In de afgelopen jaren heb ik mooie tijden beleefd met zeer wisselende resultaten, maar wel met een leuke groep jeugd- en seniorenspelers. Ik ga ervan uit dat deze groep dit seizoen nog één keer kan vlammen om er een mooi afscheid van te maken.’

Mike van Vliet langer bij Noordwijk
Nieuwvener Mike van Vliet verdedigt sinds dit seizoen het doel van VV Noordwijk. En dit bevalt dusdanig goed van beide kanten, dat de 22-jarige doelman nu al zijn contract heeft verlengd. Van Vliet staat in elk geval tot het seizoen 2021 onder contract bij de zaterdag tweede divisionist.

Van Vliet is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Noordwijk. In de voorbereiding van dit seizoen heeft hij zich echter opgewerkt tot eerste doelman, waarbij hij onder andere Joe van der Sar – de zoon van Edwin – achter zich heeft gehouden. Op de website van de plaatselijke voetbalvereniging laat Van Vliet weten dat hij erg blij is met de kans die hij heeft gekregen en dat hij het vertrouwen voelt vanuit alle geledingen binnen de club. De technische commissie van de Noordwijkers is ook zeer enthousiast over de contractverlenging en denkt dat er nog veel rek zit in de ontwikkeling van de doelman.

Laatste wedstrijddag bij WSVL

Altior nog altijd puntloos na ruime nederlaag bij RKDEO