Nieuwkoop geeft ook tegen Oegstgeest ruime voorsprong weg

Nieuwkoop | De ploeg van Michel Strating nam het zaterdag op tegen hekkensluiter FC Oegstgeest. Met nog slechts drie punten op zak na vier wedstrijden werd het weer eens tijd voor een overwinning. Deze kwam er niet.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Nieuwkoop. De eerste echte kans lag direct tegen de touwen. Na acht minuten was het Dennis Boer die de bal over de keeper kon lobben, 1-0. Het team van trainer Strating ging vervolgens al snel op jacht naar de verdubbeling van de voorsprong. Na een snelle aanval over links stuitte Iliass Alla op de keeper. Even later was Daan Zuijdervliet met een schot net naast ook in de buurt.

Na een kleine twintig minuten kreeg Boy Vork alle ruimte om uit te halen, wat hij ook – zoals wel vaker – voortreffelijk deed, 2-0. Zo zag de wereld er voor Nieuwkoop weer rooskleurig uit. Maar in het hoofd speelt nog de comeback van Sporting Leiden in de laatste wedstrijd. Toen werd er na een 2-0 voorsprong met 2-3 verloren. Dus ging men op jacht naar de derde treffer. In plaats daarvan moesten de oranjehemden een tegentreffer slikken. Na een snelle omschakeling werd de bal achter Thomas Boekestein gekopt. De thuisploeg kreeg voor rust de kans de voorsprong alweer vergroten, maar een schot van Joris Verweij ging over en een grote kans van Boer werd ook gemist.

‘We moeten omhoog blijven kijken, lager dan dit is ondenkbaar.’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

In de tweede helft kreeg Nieuwkoop een stuk minder kansen. Een vrije trap van Boer ging over en Sam Vijfhuizen kwam na een slechte terugspeelbal van de bezoekers net niet bij de bal. Alla was met een schot uit een hoekschop nog dichtbij, maar het spel ging steeds meer op en neer. Na zeventig minuten gebeurde het dan toch weer; Oegstgeest wist na andermaal een snelle counter de gelijkmaker aan te tekenen.

Invaller Nabil Kallache toonde zich van zijn slechtste kant en bewees zijn ploeg een slechte dienst door tegen een rode kaart aan te lopen. De ervaren aanvaller protesteerde te heftig tegen de scheidsrechter en kreeg twee keer achter elkaar geel – en dus rood- getoond. Ondanks dat Nieuwkoop verder moest met tien man, maakte men jacht op de winnende en was het meerdere keren dichtbij. Boy Vork kon één op één met de keeper komen, maar tot ieders verbazing floot de verder prima leidende scheidsrechter af voor een blessure van een Nieuwkoop-speler, nadat hij eerst door had laten gaan. Een ongelukkig moment, want hier had de goal uit kunnen komen.

De goal had ook kunnen vallen na een kans voor invaller Gareth Rowlands, maar hij liet het na om de bal binnen te schieten. Diezelfde Rowlands werd even later onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar kreeg tot zijn afgrijzen geen strafschop. Ook was hij nog dichtbij met een kans in blessuretijd, maar ook deze bleek niet aan hem besteed.

Strating reageerde na afloop op het punt: ‘Dit zijn twee punten te weinig. We moeten het eerder beslissen. Kansen omzetten naar doelpunten zou onszelf meer rust en lucht geven. We moeten omhoog blijven kijken. Er keren spelers terug van blessures. Lager dan dit is ondenkbaar.’

Opstelling sv Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Justin Poelwijk (88. Tim Bosma), Joris Verweij, Daan Zuijdervliet, Sem Meertens; Job Stolk, Boy Vork, Chiel Groenewoud (70. Nabil Kallache); Dennis Boer, Sam Vijfhuizen, Iliass Alla (70. Gareth Rowlands)

Luister hieronder naar een gesprek tussen Michel Strating na afloop van de wedstrijd.

Foto’s: Kees Verhaar klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd
Bron: Rick Sinnige