Kraker tussen TAVV en Aarlanderveen kent geen winnaar

Ter Aar | Wekenlang keken beide verenigingen al uit naar de kraker in de derde klasse A. Bij TAVV wilde men de titelstrijd beslissen en Aarlanderveen hoopte juist aan te haken door de thuisploeg een tik uit te delen. Deze tik kwam er niet, maar een definitieve beslissing in de strijd om het kampioenschap bleef ook uit na een doelpuntloos gelijkspel.

In de eerste helft liet TAVV zien waarom het bovenaan staat. De Ter Aarders waren de bovenliggende partij en legde prima combinatiespel op de mat. Dit resulteerde ook in een aantal mogelijkheden en twee zeer grote kansen. Eerst strandde Dorus Boddeke op Aarlanderveen goalie Maico de Chatinier en even later schoot Eric van der Hout net naast. Op slag van rust deed Aarlanderveen wat terug via Jorn Poelwijk, ditmaal redde Edwin Pieterse fraai.

Na de rust waren beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd, maar tot grote kansen leidde dit niet. Vlak voor tijd leek Poelwijk de wedstrijd in het voordeel van Aarlanderveen te beslissen, maar opnieuw vond hij Pieterse – die aangegeven heeft om met selectievoetbal te stoppen – op zijn pad.

‘Als het niet lukt om te winnen, moet je in elk geval zorgen dat je niet verliest’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Al met al was het een topper waarvan iedereen meer had gehoopt, de spanning vergoedde echter veel, zo vonden ook beide trainers. ‘De eerste helft waren we de betere ploeg met de betere kansen. Ik had gehoopt dat we konden doordrukken in de tweede helft, maar het werd toen tempoloos van beide kanten en het niveau zakte erg ver weg. Uiteindelijk hebben we het in het laatste kwartier volwassen uitgespeeld’, aldus TAVV trainer Frenk van der Kleij. Aarlanderveen trainer Arjen Linstra kon ook leven met het gelijkspel. ‘Als het niet lukt om te winnen, moet je in elk geval zorgen dat je niet verliest en dat hebben we goed gedaan. Ik vond TAVV iets makkelijker en dreigender aan de bal, wij hadden daarentegen de grootste kansen. Maar onderaan de streep kan ik leven met een gelijkspel’.

Met nog acht wedstrijden te gaan en zeven punten voorsprong lijkt TAVV op weg naar het kampioenschap. Deze weg moet men echter wel vervolgen zonder aanvoerder Lars van der Pijl, die aanstaande vrijdag op het vliegtuig stapt naar Curaçao om daar aan het werk te gaan. De komende periode zal moeten uitwijzen of men in staat is om dit gemist op te vangen. Voor Aarlanderveen blijft het zaak om druk te blijven uitoefenen op TAVV om te profiteren van een eventuele misstap. Wel is het te hopen dat het eindelijk eens rustig wordt op het Polderpark.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse; Eric van der Hout, Dorus Boddeke (82. Mitchel van Wijk), Donny van der Neut

Opstelling Aarlanderveen:
Maico de Chatinier; Bram Egberts, Mike Busse ©, Robbie Nagtegaal, Kafel Voorn; Sallem Chemlalli, Elias Karmiris, Patrick Wassing; Davey Grimmelius, Jorn Poelwijk, Jimmy Nieumeijer (55. Jallas Kalisse)

Foto Ed Nagtegaal

De Plas pakt punten in Wassenaar

0172SPORT, NSV'46-VV Zwammerdam

Strijdbaar NSV’46 pakt punt maar geeft er twee weg