0172SPORT, NSV'46-VV Zwammerdam

Strijdbaar NSV’46 pakt punt maar geeft er twee weg

Noorden | Met een blik op de ranglijst vooraf waren de bezoekers de favoriet voor deze ontmoeting, maar NSV’46 kan in thuiswedstrijden goede cijfers overleggen. Een mooi gegeven voor een spannende pot voetbal dus. En dat werd het. Na negentig minuten voetbal stond er door het scoreverloop een verrassende 3-3 einduitslag op het bord en kon de neutrale toeschouwer spreken van een terechte puntendeling.

“Damme” begon goed aan de wedstrijd en kwam al binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong. Een corner werd bij de tweede paal teruggekopt en door Morris van Vliet binnengeknikt. Ook na de openingstreffer waren het de bezoekers die de dienst uitmaakte in Noorden. De ploeg van Dennis van den Ing had moeite met de lopende mensen en verloor continue de slag op het middenveld. Desondanks werd er weinig weggegeven door de Noordense defensie. Wel moest het na eenentwintig minuten de tweede tegentreffer slikken. Een corner van Justin Bons leek een makkelijke prooi voor NSV’46-goalie Bas Kalshoven maar laatstgenoemde greep volledig mis en sloeg de bal in de voeten van Zwammerdam-spits Jordi de Groot, die vervolgens zeer knap raak schoot.
Vrijwel direct hierna voetbalde de thuisploeg zich naar de beste kans op de aansluitingstreffer. Na een goede aanval bereikte een steekpass van Robbin Verhaar Mitchel Pijpers in het vijandelijke strafschopgebied maar zijn inzet werd subliem gekeerd door de grote teen van keeper Kay van den Heuvel.
Zwammerdam bleef voetballend de betere ploeg, NSV’46 had – mits het de kansen beter uitspeelde – nog voor rust de marge kunnen verkleinen, maar gescoord werd er niet meer.

De tweede helft kwam NSV’46 goed uit de startblokken, zette het de bezoekers beter vast op het middenveld en vond het al na twee minuten de aansluitingstreffer. Lars de Jong werd door Pijpers over de hele bereikt, omspeelde een tegenstander en zocht collega-spits Robin van Koert voor een één-tweetje die mislukte maar vanuit de kluts wist Van Koert alsnog de 1-2 binnen te werken. Een flinke opsteker voor de Noordenaren dat het geloof in een resultaat zichtbaar vergrootte.
Wel moest het na tien minuten twee zeer grote kansen op de 1-3 overleven maar toen ook dit lukte was het NSV’46 dat langszij kwam. Eerst was Lars de Jong na een uur spelen zeer dichtbij nadat Pijpers een kopduel in de doelmond verlengde, maar bracht andermaal Van den Heuvel knap redding. Een minuut later was het alsnog raak. Pijpers trok de bal voor, Cas van der Hoorn stapte over waarna Verhaar al vallend de gelijkmaker onder Van den Heuvel doorschoot, 2-2.
De thuisploeg was na iets meer dan zeventig minuten spelen dichtbij de voorsprong maar Van Koert zag zijn inzet na een mooie actie rakelings over de deklat gaan. Met nog negen minuten officiële speeltijd op de klok kreeg de thuisploeg loon na werken. De Jong hervatte een aanval snel middels een ingooi in de richting van Van Koert, de handige spits wilde zich vervolgens van zijn directe tegenstander ontdoen door weg te draaien en zocht bij het minst geringste contact de kunstgrasmat op. De goed leidende arbiter Verhoef vond het genoeg om richting de stip te wijzen, Van Koert zelf ontfermde zich over de strafschop: 3-2.

‘Zij iets meer balbezit, wij de betere kansen. Tevreden nee, terecht ja…’

Dennis van den Ing | Trainer NSV’46

Lang konden de Noordenaren niet genieten van de voorsprong want iets meer dan zestig seconden later stond de eindstand op het bord. Bons snelde langs invaller Verlooij, Daan Koot moest vervolgens inhouden en toezien hoe Bons de bal voor de goal bracht. Pijpers – die aan de bal zeker geen al te gelukkige wedstrijd speelde – stond op de rand van het zestienmetergebied te dromen en liet zich verrassen door Reijer Peters die uit zijn rug kwam en Bons’ voorzet tot doelpunt promoveerde, 3-3.

Dennis van den Ing kon leven met de puntendeling maar was zuur over de manier waarop. ‘Als je met rust hier met 0-2 achterstaat moet je natuurlijk tevreden zijn als je nog een punt pakt. Het verhaal van de wedstrijd is denk ik zij iets meer balbezit, wij de betere kansen. In de rust heb ik aangegeven waar de kansen lagen en waar het de eerste helft fout ging, dat pakt mijn ploeg de tweede helft heel goed op. Wanneer je dan zo terugkomt als wij deden, dan zijn dit natuurlijk dé potjes die je moet winnen. Dus ja… Tevreden nee, al met al een terechte uitslag ja…’