De Plas pakt punten in Wassenaar

Wassenaar | Afgelopen zaterdag heeft het eerste heren waterpoloteam van De Plas het Wassenaarse WZK in een bloedstollende partij met 11-12 verslagen.

De Plas schoot uit de startblokken en na vijf seconden speeltijd verraste Thijs Valstar WZK met een onhoudbare achterwaarste bal. WZK had echter enkele spelers die snoeihard konden schieten en scoorden de eerste periode viermaal. De in goede vorm verkerende Thijs Valstar wist de schade voor De Plas beperkt te houden door zelf deze part driemaal te scoren. 1e periode: 4-3 voor WZK

Vanaf dat moment was de wedstrijd in evenwicht, er werd om en om gescoord en geen van de teams kon een gat slaan. 2e periode: 7-7. Pas aan het eind van de derde periode lukte het De Plas om twee punten verschil te maken. 3e periode: 9-11.

Het laatste part zette WZK alles op alles om aansluiting te vinden. Het spel werd feller en WZK scoorde de 10-11. Snel daarna was De Plas weer trefzeker en probeerde vervolgens deze stand vast te houden. WZK gaf echter niet zomaar op, zette nog een tandje bij en maakte de aansluitingstreffer 11-12. De laatste helft van de periode was bloedstollend spannend, beide partijen hadden kansen op treffers, maar de verdediging kon telkens net de goals voorkomen. Pas bij het allerlaatste fluitsignaal was de overwinning een feit en waren de punten voor de Nieuwkopers.

Doelpunten namens De Plas: Thijs Valstar 6x, Brian van Eijk 2x, Janko van de Haak 1x, Frank Oppelaar 1x, John van Wijk 1x, Peter Vork 1x

Van der Klok nieuwe trainer Aarlanderveen, drie spelers weggestuurd

Kraker tussen TAVV en Aarlanderveen kent geen winnaar