KNVB zet streep door Regio Cup voor senioren

Zeist | De KNVB heeft besloten dat de Regio Cup dit seizoen definitief niet meer gespeeld wordt door de senioren. Nu het kabinet de eerst mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven naar op z’n vroegst 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor het toernooi

‘Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regio Cup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald’, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Kinderen mogen mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor KNVB Regio Cup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.

Open Toernooi Zevenhoven verplaatst naar september

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

Nieuwe ronde, nieuwe kansen