Jetze Plat voltooit unieke trilogie; ook goud in wegrace!

Tokio | Handbiker Jetze Plat heeft woensdag zijn unieke trilogie op de Paralympische Spelen voltooid door goud te veroveren in de wegrace. Eerder pakte hij ook al het goud op de triatlon en tijdrit en daarmee keert Plat met drie gouden medailles huiswaarts.

Na zijn gouden plakken zondag tijdens de triatlon en dinsdag tijdens de tijdrit was de wegwedstrijd het onderdeel waar Plat zijn droom kon verwezenlijken. In Rio de Janeiro moest hij tijdens de handbike wedstrijd op de weg nog genoegen nemen met een bronzen plak, nu was hij niet te stoppen. Op een vochtig parkoers in Tokio reed hij van alles en iedereen weg en was over bijna tachtig kilometer oppermachtig. Met een voorsprong van bijna zes minuten op de nummer 2, de Oostenrijker Thomas Fruewirth, kwam hij na iets meer dan twee uur en een kwartier zichtbaar geëmotioneerd met de Nederlandse driekleur in de hand over de finish op de Fuji International Speedway.

In Tokio overstijgt de atleet zijn prestaties uit 2016 in Rio de Janeiro ruimschoots. Toen keerde hij terug in zijn woonplaats Vrouwenakker met één gouden en één bronzen medaille om de hals, nu zal hij dit doen als nationale held met drie gouden plakken.

3 september aftrap AMVA bij SV Zevenhoven

Z.V. de Plas “ON THE MOVE TOERNOOI”