3 september aftrap AMVA bij SV Zevenhoven

Zevenhoven | Vrijdag 3 september vindt de aftrap plaats van de Amsterdamse Meisjes Voetbal Academie bij SV Zevenhoven. De AMVA wil meer voet op de grond krijgen in het Groene Hart/Amstelland.

De AMVA is er van overtuigd dat een groot potentieel aanwezig is in de regio en dat meiden graag beter worden in het edele voetbalspel.

Na jaren in het mannenvoetbal wordt het tijd – door de enorme groei in het meidenvoetbal – om hier meer aandacht aan te besteden. Gediplomeerde trainers gaan hiermee aan de gang en het zal dit seizoen zeven maanden duren. Ondertussen wordt er getraind, maar ook wedstrijden gespeeld tegen andere academies in het land en staat er een onderling toernooi op stapel. Langzamerhand zien we nu ook dat meiden bij betaalde clubs worden aangeboden, dat een keepster inmiddels bij Excelsior speelt en een aantal stage mogen lopen bij andere betaalde clubs en topklassers.

Naast de AMVA verzorgt de AMVA ook een scoutingsavond waarbij meiden van diverse delen uit Nederland naar Zevenhoven komen om hun talent te laten zien aan de scouts.

Tweede gouden plak voor Jetze Plat in Tokio!

Jetze Plat voltooit unieke trilogie; ook goud in wegrace!