Oppermachtige Jetze Plat pakt gouden plak op de triatlon!

Tokio | Paralympiër Jetze Plat heeft zijn favorietenrol compleet waargemaakt door op overtuigende wijze zijn titel op de triatlon te prolongeren. Met een voorsprong van maar liefst ruim twee minuten op zijn directe concurrent kwam de sportheld uit Vrouwenakker na 57 minuten en 51 seconden over de finish in Tokio.

Plat zat van meet af aan lekker in de wedstrijd, maar moest op het zwemonderdeel wel in de achtervolging op Giovannu Achenza. De Italiaan begon de wedstrijd met een voorsprong van drie minuten vanwege een zwaardere handicap. Plat maakte zijn achterstand goed en was op het onderdeel handbike ongenaakbaar en liep steeds verder uit op de concurrentie. Ook tijdens het afsluitende onderdeel wheelen kwam de gouden plak niet meer in gevaar.

Net als in Rio de Janeiro kroonde Plat zich dus als beste, en de medaille-honger is nog lang niet over. Dinsdag komt hij wederom in actie tijdens de tijdrit handbike waar hij ook de favoriet is. Een dag later staat de wegwedstrijd op het programma, het onderdeel waar hij in Brazilië brons veroverde. Plat zijn doel en droom is om een gouden trilogie neer te zetten, het zou een meer dan unieke prestatie zijn…

Foto: Instagram Jetze Plat

Stark houdt NSV’46 van het scoren af en bezorgd Sportief eerste winst

0172SPORT-CUP, TAVV, Winnaars TAVV

TAVV pakt de 0172SPORT-CUP