vv Kamerik, vv Sportief, 0172SPORT

Gehavend Sportief gaat nipt onderuit in en tegen Kamerik

Kamerik | Trainer Cor Stoof moest voorafgaand aan de ontmoeting met Kamerik flink puzzelen. Vanwege vakanties, blessures en werkverplichtingen kon hij niet terugvallen op de vaste namen en moest hij onder andere de veertienjarige Quinten Langelaan, speler van het enige overgebleven jeugdelftal, aan zijn selectie toevoegen.

Sportief startte slecht, want Kamerik kon al na circa zes minuten voor de eerste keer juichen. Een schot vanaf ruim twintig meter bleek Michael Vijfhuizen te machtig. Vrijwel direct hierna pakte Sportief het initiatief en kwam het terug in de wedstrijd. Zoals wel vaker was het Dirk van den Haak die, na een fantastische solo waarbij hij zes man het bos instuurde, doel trof en de gelijkmaker noteerde.

Kamerik kwam terug in de wedstrijd en met name de linksbuiten trad op als een ware plaag voor de groen-witte defensie. Uit één van zijn voorzetten wist Kamerik de 2-1 te noteren. Sportief kwam er in het resterende deel nog een aantal keer gevaarlijk uit maar zowel Matthijs Maaijen als Kevin Haak wisten geen doel te treffen.

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’

Jorg van der Laan kijkt gekscherend terug op het debuut van Quinten Langelaan

In de rust werden er wat omzettingen gedaan en dit resulteerde erin dat Sportief meer grip op de wedstrijd kreeg in het tweede bedrijf. Het was wederom Dirk van de Haak die zijn ploeg bij de hand nam en op schitterende wijze de gelijkmaker noteerde. Op de rand van het strafschopgebied zette hij zijn tegenstander aan de kant en schoot het leer vervolgens in snoeihard in de bovenhoek.

Kamerik ging op jacht naar de beslissing maar werd niet echt gevaarlijk. In de tegenstoot werd Soprtief dat wel en was invaller Sander de Groot met een kopbal dichtbij de winnende treffer. In de tegenstoot was het Kamerik dat alsnog toesloeg en de voorsprong nam. Sportief zette hierna alles op alles in een uiterste poging de gelijkmaker te forceren, maar dit lukte niet meer. Stoof gunde in de slotfase Langelaan nog wel zijn debuut, wat hem de jongste debutant maakt in de clubhistorie.

Opstelling vv Sportief:
Michael Vijfhuizen; Kees Okker (72. Sjon Luyten), Jorg van der Laan, Bart van Middelkoop, Jesse Verkerk; Collin Griffioen (45. Sander de Groot), Roy Baltus, Dirk van de Haak, Florian Nieuwkoop ©; Kevin Haak (83. Quinten Langelaan), Matthijs Maaijen

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s: Gerard Haak

NSV'46, Lugdunum, 0172SPORT

Doek lijkt gevallen voor NSV’46

Pijnlijke nederlaag voor Nicolaas Boys