Pijnlijke nederlaag voor Nicolaas Boys

Gouda | Op het moment dat de ontknoping in de Eredivisie plaatsvond, kwam Nicolaas Boys in actie bij het Goudse DONK. DONK had de derde klasse hoog bereikt door in de reguliere competitie als eerste te eindigen. Na een moeizaam begin in de kampioenspoule heeft het de laatste weken de smaak te pakken met drie overwinningen op rij. Nicolaas Boys wist bij voorbaat dus dat het een zware kluif aan de Gouwenaars zou hebben.

De Nieuwveners begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd, nadat het afgelopen dinsdag drie punten overhield aan de uitgespeelde wedstrijd tegen Sporting Leiden. Echter bleek halverwege de eerste helft al dat het wel eens een zware middag voor de ploeg van Dijar Kasim kon worden. In de tweeëntwintigste minuut kwam de thuisploeg aan de leiding en twee minuten later werd de score zelfs verdubbeld: 2-0.

‘Het is wel een beetje een rotmoment om een off-day te hebben’

Martien Vogelaar | Elftalleider Nicolaas Boys

Na de rust probeerde Kasim het tij te keren door clubtopscorer Nick Teunissen te brengen voor middenvelder Fabio Dos Santos. In de achtste minuut van de tweede helft kon het laatste restje hoop de prullenbak in toen DONK op een 3-0 voorsprong kwam. Een half uur voor tijd maakte DONK uit een benutte strafschop zelfs 4-0 en tien minuten voor tijd viel ook nog een vijfde Goudse treffer. In de laatste minuut zorgde Luke van Veen voor de Nieuwveense eretreffer en werd de score nog iets dragelijker: 5-1.

‘Het contrast met dinsdag was erg groot. Daar waar we dinsdag overal in duel kwamen, lukte dat vandaag voor geen meter. Daarbij moet ook aangetekend worden dat DONK gewoon een goede ploeg heeft die erg makkelijk voetbalt. Het is in elk geval wel een beetje een rotmoment om een off-day te hebben’, aldus elftalleider Martien Vogelaar, die doelt op de eventuele nacompetitie die de Nieuwveners uit zicht zien verdwijnen. Nicolaas Boys moet de twee resterende wedstrijden nu winnen om zicht te houden op een plek bij de eerste vijf en zelfs dan is het nog afhankelijk van de uitslagen op de andere velden.

Tim Stouten; Thijs Hoogeveen, Luke van Veen, Sjef de Groot ©, Tom van Gils; Peter Burgmeijer, Fabio dos Santos (46. Nick Teunissen), Matthijs Egberts; Jim Janmaat, Fitz Maclean (63. Joost Verkerk), Finn Janmaat (55. Joël Verlaan)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)