NSV'46, Lugdunum, 0172SPORT

Doek lijkt gevallen voor NSV’46

Noorden | Op het eigen Sportpark de Koet liep NSV’46 tegen een ruime doch geflatteerde nederlaag aan. Dertig kilometer verderop wist concurrent BSC ’68 tot overmaat van ramp wél te stunten. Op bezoek bij DSVP pakte het de volle buit waardoor de Noordenaren nu uit de laatste twee wedstrijden zes punten moeten halen om nog zicht te houden op een langer verblijf in de derde klasse.

Coach Dennis van den Ing liet zijn ploeg opvallend aanvallend beginnen met een basisplaats voor de vijfendertigjarige routinier Jelle de Jong. Hiermee werd een duidelijk signaal afgegeven dat de thuisploeg voor zijn laatste kansen ging en de leidse opponent wilden overrompelen.

Echter keek de thuisploeg al na één minuut en dertien seconden tegen een achterstand aan. Roy Fransen anticipeerde slecht op een crosspass en liet zich vervolgens ook nog eenvoudig uitspelen door zijn directe tegenstander. De voorzet die volgde werd door Bas Kalshoven voor de voeten van Arash Latifa  gestompt die de bal gemakkelijk tot doelpunt kon promoveren. In de achtste minuut trok Daan Koot, die een mooie aanval over meerdere schijven afrondde, de stand alweer gelijk. Lang konden de Noordenaren niet genieten van de gelijke stand want drie minuten later keek het alweer tegen een achterstand aan. Balverlies van Perry Lok in de opbouw werd uiteindelijk afgestraft door Ozan Isitir.
Nog binnen het kwartier werd het lot bezegeld toen Lugdunum na een vlot lopende aanval de derde treffer wist te noteren. Hierna verzuimden De Jong en Cas van der Hoorn beide de snelle aansluitingstreffer te maken en de Noordenaren nog enige hoop op een resultaat te verschaffen.

‘We tikten Lugdunum bij vlagen helemaal dronken maar drie individuele fouten nekken je uiteindelijk’

Dennis van den Ing | Trainer NSV’46

De thuisploeg bleef de eerste helft de voetballend betere ploeg maar keek bij rust wel tegen een geheel onnodige en ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand aan, zag ook Van den Ing. ‘Aan de bal deden we onvoorstelbaar veel goed, zulk goed voetbal hebben we dit seizoen nog niet eerder laten zien geloof ik. We tikten Lugdunum bij vlagen helemaal dronken maar drie individuele fouten nekken je uiteindelijk.’
Wel erkende de oefenmeester dat zijn ploeg in de beginfase grote moeite had met de positiewisselingen bij de Leidse opponent en zo dikwijls in de problemen kwam.

De eerste helft waarbij er een hoog tempo werd gespeeld had duidelijk veel krachten gevergd van beide ploegen want na de thee was het allemaal een stukje minder. NSV’46 bleef onverhoopt zoeken naar de aansluitingstreffer maar kwam simpelweg niet door de stugge Leidse verdediging heen. Een minuut voor tijd ging Kalshoven gruwelijk in de fout op een schot(je) van invaller Amgad Elbouath die zo enigszins gelukkig de eindstand op het bord noteerde, 1-4.

Na afloop spraken we een aangeslagen maar nog stijdbare trainer. ‘Het doek is nog niet gevallen hoewel het nu wel héél moeilijk gaat worden. Vandaag hebben de jongens er alles aan gedaan en is er keihard geknokt maar sta je weer met lege handen. We weten wat ons de komende twee weken te doen staat en daar gaan we hard voor knokken’. De trainer, die onder andere zeer tevreden was over Kamiel Disseldorp op de linksback positie, zag ook dat de inbreng van routinier De Jong een positief effect had op zijn ploeg. ‘Hij is op dit moment een versterking voor de groep en er gaat nog altijd heel veel dreiging van hem uit. Hij was vandaag zeer aanwezig alleen wat ongelukkig in de afronding’, aldus de trainer die nog niet wist of De Jong ook tijdens de slotwedstrijden aansluit bij de selectie. ‘Dat gaan we deze week samen bespreken, ik ben benieuwd hoe hij hier zelf tegenaan kijkt.’