Fysiotherapie effectief bij schouderklachten

Advertorial | Schouderklachten zijn, samen met lage rug- en nekklachten, veel voorkomende pijnklachten van het bewegingsapparaat. Specifieke fysiotherapie is voor veel van deze klachten dé oplossing.

Bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop en Ter Aar werken Roeland Hoogendoorn en Auke Iwema, twee gespecialiseerde fysiotherapeuten, die lid zijn van het Rijnland Schoudernetwerk. In dit netwerk werken de gespecialiseerde fysiotherapeuten samen met de schouder orthopeden van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.

Schouderklachten kunnen vaak erg hardnekkig zijn en daardoor worden patiënten op den duur verwezen naar de orthopeed met de vraag of er wellicht via een operatieve ingreep iets aan te doen is. Uit recent onderzoek blijkt echter meer en meer dat een juiste fysiotherapeutische behandeling op den duur een beter resultaat geeft. Wel is er vaak een langere periode met behandelingen voor nodig om het goede resultaat te bereiken.

De behandeling bestaat voornamelijk uit specifieke oefeningen voor de schouderregio. In de beginperiode van de behandeling wordt er vaak samengewerkt met de manueel therapeut omdat er ook functiestoornissen aanwezig zijn en de nek/schouderregio, in de bovenrug en soms zelfs in de onderrug, die van invloed zijn op het bewegen in de schouderregio en daarmee de klachten kunnen veroorzaken of in stand houden.

Bij Bakker & De Vos is de samenwerking tussen de manueel therapeuten en de schouderspecialisten erg makkelijk doordat beide specialisten ruim voorhanden zijn. In het eindstadium van de behandeling wordt, zeker bij sporters, ook samengewerkt met de aanwezige sportfysiotherapeuten die er voor zorgen dat de patiënt weer op het gewenste sportniveau gebracht wordt.

Meer weten of een afspraak maken kan via 0172-575261 of stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl. Even binnen lopen in de praktijk kan natuurlijk ook.

Nieuwkoop - Sporting Leiden, 0172SPORT

Nieuwkoop verspeelt voorsprong tegen Sporting Leiden

Nicolaas Boys snakt naar doelpunten en overwinning