Evenwicht in onderhoudende derby tussen Zevenhoven en NSV’46

Zevenhoven | Of de derby tussen Zevenhoven en NSV’46 van niveau was daar waren de meningen na afloop over verdeeld. Onderhoudend en spannend was het in ieder geval wel. NSV was het meest tevreden met de puntendeling. Zevenhoven speelde voor de winst maar kwam voor de derde wedstrijd op rij niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Spandoeken aan beide vangnetten – waarbij het twintig meter lange doek dat de bezoekers onthulde de meeste aandacht opeiste – prachtig vuurwerk en natuurlijk veel publiek. Het was duidelijk weer derby-time! Het prachtige lenteweer deze tweede Paasdag hielp ook nog even mee dus waren alle ingrediënten aanwezig om er zowel binnen als buiten de lijnen iets moois van te maken. Spektakel was er al snel want na drie minuten spelen mochten de bezoekers al juichen. Een lange bal van Robbin Verhaar richting Lars de Jong ging over de lange Sjoerd Zuijdervliet en stuiterde hoog op. De inmiddels uit zijn doel gekomen keeper Martijn Brouwer verkeek zich hier vervolgens totaal op en ging onder het speeltuig door. Het kolderieke doelpunt zorgde uiteraard voor hoongelach vanuit het ‘Koeten-vak’ en het zorgde er meteen voor dat Zevenhoven ten aanval trok.

De Noordenaren lieten het spel na deze vroege openingsgoal volledig aan de thuisploeg en trok een verdedigingslinie op die maar weinig doorgang kende. Onder leiding van de sterk spelende Stefan van Tol was het voor de geelhemden zoeken naar een gaatje. Zevenhoven heerste, had continue de bal maar verder dan één kans, een kopbal van Kevin Haak, kwam het de eerste helft niet.

‘Natuurlijk was dit een fout, ik schatte de bal volledig verkeerd in. Maar daarna moet je gewoon weer door.’

Martijn Brouwer | Doelman Zevenhoven

In de tweede helft ging de ploeg van Snatersen verder waar het gebleven was. In tegenstelling tot de eerste helft werd de NSV-verdediging meer onder druk gezet en waren er langzaam maar zeker kleine kansjes te bespeuren. De sterk spelende Lennart van Zon en Maurits Splinter trokken het spel meer en meer naar zich toe en het was wachten op de gelijkmaker. Die leek te komen nadat Van Zon onreglementair ten val werd gebracht in de vijandelijke zestien. Waar iedereen dacht aan een penalty werd dit verzoek weggewuifd door scheidsrechter Heemskerk. Toch kon de 1-1 niet uitblijven en niet toevallig kwam deze van de voet van Van Zon nadat keeper Bas Kalshoven een hoge voorzet leek te pakken maar de bal bij zijn val vervolgens losliet. De gelijkmaker zorgde eindelijk voor wat voorwaartse beweging bij de zeer verdedigend ingestelde bezoekers. Coach Robert Swart had deze middag wel wat meer lef mogen tonen met zijn elftal, al was het alleen maar om de amusementswaarde te verhogen bij het massaal opgekomen publiek. Toch was het zijn NSV dat bijna nog voor de tweede keer op voorsprong kwam nadat Raoul van der Zwet met een prachtig schot de onderkant van de lat raakte bij zijn eerste balcontact.

‘Dit is een prima resultaat, meer zat er voor ons vandaag echt niet in.’

Robert Swart | Trainer NSV’46

Na deze speldenprik was het weer aan Zevenhoven. Kansen waren er nog wel voor Kevin Haak en de ingevallen Nick Mooren maar tot doelpunten kwam het niet meer en zo eindigde de derby tussen Buurman en Buurman in een 1-1 gelijkspel.
Trainer Swart was na afloop tevreden over het behaalde resultaat: ‘Zeker gezien het feit dat we nog een zware wedstrijd van afgelopen zaterdag in de benen hadden is dit een prima resultaat. Meer dan een gelijkspel zat er voor ons vandaag ook echt niet in.’ Ook aanvoerder Stefan van Tol kon leven met de puntendeling:‘ We hebben er hard voor moeten knokken en dat deden we dan ook echt als collectief vond ik. Het stond in de eerste helft verdedigend erg goed. In de tweede helft gaven we wel iets meer weg en waren zij er een paar keer dichtbij. Een gelijkspel kan ik dus prima mee leven, vier punten en niet verloren dit seizoen van Zevenhoven, dat is altijd lekker.’

‘Wij verdienden het om te winnen, NSV kwam alleen maar om niet verliezen en er wordt ons een penalty onthouden!’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Bij Zevenhoven voelde het gelijkspel, het derde gelijkspel op rij, meer als een nederlaag dan als een gewonnen punt. De ploeg schiet, evenals NSV overigens, niets op met de puntendeling. De strijd voor een nacompetitie-plek wordt op deze manier een zware klus, zeker met de wedstrijden tegen Woerden thuis en SCH uit nog voor de boeg. Sjoerd Zuijdervliet vond dat zijn ploeg meer had verdient deze middag. ‘Ik vond zeker dat wij verdienden om te winnen, NSV kwam eigenlijk alleen maar om niet te verliezen. We speelde niet slecht, wonnen de tweede bal maar misten de stootkracht voorin om tot grote kansen te komen. In ieder geval te weinig wanneer je het afzet tegen het spelbeeld. Maar ach, het was ook wel weer een fantastische dag met prachtig weer en een mooi feestje’. En daarmee sloeg Zuijdervliet natuurlijk de spijker op z’n kop want zodra het eindsignaal klinkt is van vijandigheid al snel geen sprake meer, iets wat langs de lijn al wat langer aan de gang was. Daar waren de supporters al een tijd dik tevreden over het weer, het bier en de gezelligheid die deze derby met zich meebrengt.