Altior wint van concurrent DIOS in strijd om plaats vier

Langeraar | Drie punten was vooraf het gat met tegenstander DIOS dat op de vierde plaats staat. De opmars van Altior werd vorige week nog gestopt door Foreholte, tweede Paasdag werd de draad weer opgepakt. Middels goed en verzorgt voetbal werden de bezoekers uit Nieuw-Vennep met 2-0 huiswaarts gestuurd.

De beginfase was gelijk opgaand met kansjes over en weer. Zo was Altior gevaarlijk uit een corner, moest Jeroen Sassen handelend optreden bij een laag schot en was Tim Heikoop het eindstation na een vlot lopende Altior-aanval. De topscorer kopte de bal net over het vijandelijke doel.
Vijf minuten na de ingelaste drinkpauze nam Altior de leiding. Sven de Regt lanceerde met een
schitterende dieptepass Heikoop, hij bereikte Tom van der Weijden, die vervolgens vakkundig de DIOS-verdediging omspeelde en doeltreffend uithaalde, 1-0.
Altior was in deze fase duidelijk de betere ploeg en probeerde het overwicht in meer doelpunten uit te drukken. Heikoop kwam net een teenlengte tekort en Tom van der Weijden schoot van dichtbij keihard over. Doelpunten leverde het veldoverwicht echter niet meer op, zodat de rust werd bereikt met een minimaal verschil.

‘We hebben onszelf te kort gedaan met “slechts” 2-0’

Jeroen Sassen | Doelman Altior

DIOS moest wat gaan doen, en dat gingen ze dan ook na rust meteen proberen. Zij kregen de eerste kans, maar Sassen redde bekwaam. In de vijftigste minuut kreeg Ed van der Weijden de kans om de marge te verdubbelen maar hij stuitte op de DIOS-goalie. Een minuut later was het wel raak. Na mooie combinatie met Heikoop wist Ed van der Weijden nu wel doeltreffend af te ronden. Met de 2-0 bracht hij zijn seizoenstotaal alweer op acht.
Vijf minuten later leek diezelfde Van der Weijden op weg naar de derde treffer maar hij werd naar de grond gewerkt door de laatste DIOS-verdediger. Waar iedereen dacht aan een rode kaart besloot de arbiter geel te trekken.

Het slot van de wedstrijd was voor de bezoekers dat op zoek waren naar de aansluitingstreffer. Altior loerde op de counter en hield de gelederen knap gesloten. Beide partijen raakten nog het aluminium, gescoord werd er niet meer.

Doelman Sassen had genoten van het optreden van zijn ploeg: ‘We hebben zeer verzorgd voetbal laten zien vandaag, zeker het tweede deel van de eerste helft kwamen we er combinerend zeer goed uit. De tweede helft komen zij goed weg vind ik. Ed raakt tweemaal de lat en ze hadden natuurlijk gewoon met tien man verder gemoeten, Ed was er doorheen. Een goede en terechte overwinning, maar we hebben onszelf denk ik wel te kort gedaan met slechts 2-0.’