Enerverende derby tussen Aarlanderveen en TAVV eindigt in gelijkspel

Aarlanderveen | Op een zonovergoten Polderpark is de burenruzie tussen Aarlanderveen en TAVV in een 1-1 gelijkspel geëindigd. TAVV was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist pas in de slotfase langszij te komen.

Vanaf de eerste minuut maakte TAVV het spel en met goed voetbal kreeg het ook een aantal grote kansen. Vooral Jeffrey Pieterse was met een pegel van afstand dichtbij de openingstreffer, zijn poging spatte via de onderkant van de lat uiteen. Toch was het Aarlanderveen dat vlak voor rust de score opende. Thom Nouwens mocht vanaf elf meter aanleggen na een handsbal in de zestienmeter van TAVV. Dit buitenkansje was aan de aanvoerder van de thuisploeg wel besteed. Daarvoor was ook Jorn Poelwijk al dicht bij de openingstreffer geweest door de bal in vrije positie naast te koppen.

‘Als het nog tien minuten had geduurd, hadden wij 100% zeker gewonnen’

Sebastiaan van der Voorn | Verdediger TAVV

Na de rust kon TAVV het niveau uit de eerste helft niet vasthouden en ging men mee in het spel van de thuisploeg. Toch mochten de bezoekers vijf minuten voor tijd toch nog juichen. Bij een hoge voorzet zat oudgediende Martijn Zeilstra – die opnieuw de afwezige Jari van Veen onder de lat verving – mis, mede doordat Erik van der Hout het de Aarlanderveen-goalie lastig maakte. De bal kwam vervolgens bij Donny van der Neut terecht die hem breed lag op Van der Hout, zodat deze de gelijkmaker kon binnenschieten.

Na de 1-1 vond scheidsrechter Yanover het al snel welletjes en moesten beide ploegen het doen met een puntendeling. Gezien de stand op de ranglijst een uitslag waar beide ploegen op het eerste oog niet al te veel aan hebben.

TAVV verdediger Sebastiaan van der Voorn sprak na afloop van een mooie derby, maar had wel meer van de thuisploeg verwacht. ‘Ze hebben over de hele wedstrijd maar twee kansen gehad en wij hadden alleen in de eerste helft al vier grote kansen. De tweede helft werd het van onze kant minder, nadat wij in de eerste helft gewoon heel goed voetbal hebben laten zien. We gingen na de rust teveel mee in het lange ballen spel van Aarlanderveen. Wel zag je dat wij veel fitter en verder zijn. Het was dat de scheidsrechter na 89 minuten affloot, omdat hij een beetje zenuwachtig werd. Maar als het nog tien minuten had geduurd, wat door het vele tijdrekken ook terecht was geweest, dan hadden wij 100% zeker gewonnen’.

‘Een overwinning was niet terecht geweest, maar het is wel heel zuur dat je hem pas in de slotfase om je oren krijgt’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk moest bekennen dat een overwinning teveel van het goede was geweest. ‘Het was niet de beste wedstrijd die ik ooit heb gezien, maar wel een echte derby met twee ploegen die er vol voor gingen en speelden met veel beleving. In de eerste helft waren we wat slordig, maar kregen we wel twee goede kansen. Na de rust was het van beide kanten wat minder en leken we lang iets te veel te krijgen. Een overwinning was niet terecht geweest, maar het is wel heel zuur om de 1-1 pas in de slotfase om je oren te krijgen. Maar ik ben tevreden met datgene wat we hebben laten zien, zeker na de lastige wedstrijd van afgelopen dinsdag.’