Altior dankzij Heikoop langs RVC’33 en naar voorlopig vierde stek

Reeuwijk-Dorp | Een waar voetbalgevecht kregen de toeschouwers voorgeschoteld. Het ging er bij vlagen hard aan toe op de hobbelige grasmat in Reeuwijk. Scheidsrechter Arjan Verhoeven hield de kaarten aanvankelijk lang in de borstzak, maar trok uiteindelijk zevenmaal geel waarvan er twee naar Reeuwijker Dirk-Jan Blanken gingen. Altior profiteerde net als in de thuiswedstrijd optimaal van het numerieke voordeel en wederom was het Tim Heikoop die in de slotfase de volle buit veiligstelde.

Altior had het in de beginfase moeilijk met het directe spel van de tegenstander en de conditie van de ondergrond. RCV’33 hanteerde veelal de lange bal en speelde zo ook veel harde duels. Verhoeven liet veel toe en gaf uiteindelijk de eerste prent aan Altior-verdediger Rody Blommestijn. De vrije trap die volgde werd weer hoog de zestien meter ingebracht, vervolgens terug gekopt en vanaf een meter of acht tegen de touwen gewerkt, 1-0.
Altior ging hierna beter spelen en trok de wedstrijd naar zich toe. Nadat eerst het aluminium boven RVC-goalie Tim van der Hoek nog werd geraakt was het drie minuten voor rust dan toch raak. Een afgemeten voorzet van Tom van der Weijden bereikte Tim Heikoop die het leer vervolgens prachtig in de korte bovenhoek deponeerde.

Altior maakte de tweede helft goed gebruik van de trage Reeuwijkse laatste linie en amper tien minuten na rust ontving Blanken zijn tweede gele kaart na een overtreding op Ed van der Weijden die gestopt moest worden na een schitterende steekpass.
Altior ging met een man meer op zoek naar de winnende treffer, maar speelde dit aanvankelijk niet goed uit. ‘Ondanks de man meer situatie maakte we het ons niet altijd even makkelijk door toch nog vrij regelmatig de lange bal te kiezen en in hun spel mee te gaan in plaats van te blijven voetballen. RVC timmerde de boel dicht en kwam er af en toe met opportunistische lange ballen uit. Tot echte grote kansen kwam het niet, maar ook wij creëerden niet veel’, keek Heikoop terug op de rommelige fase.

‘Ondanks de man meer situatie maakte we het ons niet altijd even makkelijk’

Tim Heikoop sloeg uiteindelijk toch nog toe

Het laatste kwartier ging de bal bij de oranjehemden weer sneller van voet naar voet en drong het steeds meer aan. Drie minuten voor het eindsignaal sloeg Altior alsnog toe. Weer was Tom van der Weijden de aangever en Heikoop de afmaker. Ook deze mocht er zijn: ‘Tom kreeg de bal weer op links waarbij hij met een knappe schijnbeweging een tegenstander uitspeelde en de bal over een meter of dertig op mij opende. Ik nam de bal rond de zestien vanuit de lucht aan en toen ik opkeek zag ik dat de keeper uit zijn doel kwam. Ik liet de bal stuiteren en lobde de bal vervolgens over de doelman heen.’ Een schitterende goal en net als in de heenwedstrijd een nipte overwinning met een hoofdrol voor Heikoop die zijn seizoenstotaal opkrikte naar zes doelpunten. Niet slecht voor iemand die er dit seizoen nog enkele weken uitlag met een breuk in het kuitbeen.

‘Al met al denk ik toch wel een terechte overwinning, hoewel dit zeker niet onze beste wedstrijd was. Het eerste half uur waren we eigenlijk overal een stap te laat en gingen we veel te veel mee in hun spelletje met lange ballen.’ Over zijn eigen optreden was Heikoop tevreden en dat hij dit seizoen vaker op het scoreformulier staat dan voorgaande jaren legt hij als volgt uit: ‘We spelen dit seizoen anders en ook mijn rol is veranderd. Veel vaker speel ik als tweede spits, waar ik eerst vanaf de zijkant kwam. Vandaag startte ik aan de zijkant maar de tweede helft toen Thijs er in kwam ging ik naast Ed spelen. Dit pakte dus goed uit. Ook krijgen we voorin heel veel vrijheid om lekker te voetballen. Vandaag waren het twee goede goals, die de volle punten opleverden.’

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Sven de Regt (58. Stijn van der Meer), Tom van Vliet, Rody Blommestijn, Stan Janssen; Eray Bozkurt (58. Reber Taha), Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop; Luuk den Haan (46. Thijs Noordsij), Ed van der Weijden

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Letty Blanken-de Heij

Enerverende derby tussen Aarlanderveen en TAVV eindigt in gelijkspel

Z.V. De Plas zwemt Vijfkamp