0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Einde seizoen!

In mijn laatste column, Paniek in de tent!, ruim een maand geleden, benadrukte ik dat Heracles op dat moment de enige ploeg was die nergens meer voor speelde. Degradatie te ver weg, Europees voetbal te ver weg. Daar zat ik dus even flink naast. Ongekend hoe deze ploeg alsnog in de problemen is gekomen. Ik zat gisterenavond nog even wat beelden terug te kijken, na het tweeluik met Excelsior.

Verdriet bij supporters, lokale sponsoren, bestuur, staf, spelers en kantoorpersoneel. De begroting van zo’n club zal ver terug moeten, door minder inkomsten in kaartverkoop, lagere TV gelden, minder sponsorinkomsten. En dit heeft dus flinke invloed op de werknemers van de club, op de mogelijkheden, op de spelersgroep en uiteindelijk dus ook op het resultaat. Het zal niet meevallen (snel) terug te keren op het hoogste niveau.

Daar komt nog eens bij dat de Keuken Kampioen Divisie nogal wat ploegen herbergt die dezelfde ambities hebben. Eigenlijk ongekend, wat daar nu gaat spelen. Met Willem II, NAC, Roda JC, PEC Zwolle, De Graafschap en Heracles hebben we al zes stadions met 15.000 beschikbare stoelen, doe daar de ambities van Almere City en een oud-Eredivisieploeg als VVV bij en we krijgen nogal een stevige Keuken Kampioen Divisie strijd komend jaar.

‘Het zou toch wat zijn als Feyenoord woensdag zijn vijfde Internationale hoofdprijs kan toevoegen aan zijn palmares’

Ludo over de Conference League finale van aanstaande woensdag

‘Het is de komende jaren niet meer nodig te promoveren naar de Eredivisie, de Eredivisie komt namelijk vanzelf een niveau lager kijken’, was een cynische stelling die ik voorbij zag komen afgelopen week. De meeste prijzen zijn inmiddels verdeeld, met Ajax, FC Twente en Sparta als belangrijkste winnaars. Een kampioenschap, een rechtstreeks Europees ticket en nog een jaar Eredivisie, na 33 speelronden op plek 17 of 18 te hebben gestaan. Deze ploegen zijn ongetwijfeld een week dronken geweest. Echter het slotstuk gaat nog komen.

Woensdagavond! Voor veel mensen een mooi toetje op de huidige jaargang en voor de Feyenoord-supporters nog veel meer dan dat. Het zou toch wat zijn als Feyenoord woensdag zijn vijfde Internationale hoofdprijs (na een Europa Cup 1, 2x de UEFA Cup en de wereldbeker in 1970) kan toevoegen aan zijn palmares. Vitesse bewees al dat het niet onmogelijk is van Roma te winnen. De Arnhemmers kwamen net tekort over twee wedstrijden. Veel (kijk)plezier. Laten we hopen op een mooie, spannende pot die uiteindelijk in Rotterdams voordeel beslist zal worden!

Doornbos en Eelkema winnen spannende Triathlon Ter Aar

Voorbeschouwen met Jim Groenendijk en Luke van Veen op NSV’46 – Nicolaas Boys