Doornbos en Eelkema winnen spannende Triathlon Ter Aar

Ter Aar | Na twee coronajaren stond zondag 22 mei de 32ste editie van de Triathlon Ter Aar op het programma. Op het terrein van Zwembad de Aarweide werd onder het genot van een zomers zonnetje de wedstrijd afgewerkt.

Allereerst stonden er vier startseries van de kwartafstand op het programma. In elke startserie deden zo’n veertig atleten mee. De echte kanshebbers op de overwinning zaten in de latere startseries. Toch wist Marco Versluis, uit Ter Aar vandaan, vanuit de eerste startserie al een toptijd neer te zetten van 1:53:44. De favorieten, die in de laatste serie zouden starten, wisten dus dat ze flink aan de bak moesten om die tijd te gaan verbreken.

Het was Alex Schelvis die als eerste van die laatste serie het water uit kwam. Hij werd op de hielen gevolgd door Emil Hoogstad, Robert van der Toorn en Erik Doornbos. Op de fiets werd het verschil gemaakt deze triathlon. Na het fietsonderdeel van veertig kilometer bleek dat Erik Doornbos aan de leiding lag en de wedstrijd op dat moment al acht minuten sneller aflegde dan de toen al gefinishte Versluis.

Tijdens het lopen kwam de winst voor Erik Doornbos niet meer in gevaar. Hij noteerde een eindtijd van 1:48:00 en pakte daarmee dus de overwinning in Ter Aar. Voor hem is het de ideale voorbereiding op het NK halve triathlon op 12 juni in Nieuwkoop. De tweede plek ging naar Emil Hoogstad, derde werd Alex Schelvis. Marco Versluis eindigde uiteindelijk als vierde.

Ook bij de dames werd vanuit de eerste startserie een toptijd genoteerd. Joyce Caro stopte de klok op 2:00:17. In de latere startserie bleek dat Ingrid Eelkema en Cindy Brusse die tijd serieus gingen bedreigen. Dat bleef spannend tot de laatste meters. Eelkema noteerde uiteindelijk een eindtijd van 2:00:07 en was dus tien seconden sneller dan Caro. De derde plek ging naar Brusse.

Later op de ochtend stond ook de sprintafstand nog op het programma. Deze werd gewonnen door de jonge Siwar Kool uit Gouda. Tweede werd Andre Schaap en het podium werd compleet gemaakt door Thijmen Polman. Bij de dames was de winst op die afstand voor Vivian Boijens. De tweede plek was voor Karen Stolk en derde werd Yvonne Simis.

Zondag 12 juni wordt in Nieuwkoop voor de 38ste keer de Triathlon van Nieuwkoop georganiseerd. Dit jaar is dat voor de 14de keer het Nederlands Kampioenschap over de halve afstand. Om de wedstrijd door te kunnen laten gaan zoeken ze nog vrijwilligers. Aanmelden kan via https://www.triathlon-nieuwkoop.nl/vrijwilligers/aanmelden/.

Door: Rick Sinnige
Foto’s: Sara van der Vlugt

Inschrijven Koeten Toernooi LTV Noorden

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Einde seizoen!