Effectief Aarlanderveen begint met knappe zege

Aarlanderveen | Het Aarlanderveen van Gerard van der Klok en Henk van Hof is uitstekend aan de competitie begonnen. Op het eigen Polderpark was het met maar liefst 4-0 te sterk voor Be Fair. Zeker na de matige voorbereiding werd door menig supporter met het ergste rekening gehouden, maar het tegendeel bleek waar.

Ook in de eerste competitiewedstrijd miste Aarlanderveen nog een handjevol basisspelers. De elf spelers die er wel waren lieten vanaf het begin af aan zien voor het goed resultaat te willen werken. Er werd gestreden en geknokt voor iedere centimeter, en dat was nodig ook aangezien de bezoekers uit Waddinxveen voetballend de betere partij waren. De organisatie bij Aarlanderveen stond echter als een huis en in de omschakeling bleek men gigantisch scherp. In de eerste helft zorgde Davy Grimmelius – die in de voorbereiding ook al regelmatig trefzeker was – met een stift over doelman Van Hattum voor de 1-0.

‘Be Fair had meer de bal, maar wij stonden super goed en waren gigantisch scherp voorin’

Maico du Chatinier | Doelman Aarlanderveen

Vlak na rust verdubbelde de ingevallen Esli Westmaas de score. Sallem Chemlalli miste oog-in-oog met Van Hattum, maar de van Rohda ’76 overgekomen aanvaller was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 2-0. Be Fair bleef ondanks de negatieve marge van twee geloof houden in een goed resultaat, bleef de thuisploeg onder druk zetten, maar de ervaren laatste linie gaf geen duimbreed toe. Steker nog, via intikkers van opnieuw Grimmelius en Westmaas sloeg het keihard toe en stond er na negentig minuten een 4-0 eindstand op het scorebord.

Doelman Du Chatinier was lovend over zijn ploeg. ‘Als je kijkt naar de voorbereiding die we hebben gehad en daarin niet succesvol waren, hadden we met elkaar afgesproken om keihard met elkaar te werken. Ik moet eerlijk zeggen dat Be Fair meer de bal had, maar wij stonden super goed en waren gigantisch scherp voorin. Ook de wisselspelers die erin kwamen deden het super. Het was ook heerlijk om ons eigen publiek weer achter ons te hebben. Hard werden is dus uiteindelijk beloond en ook voor mezelf heb ik lekker gespeeld. De nul is wel lekker om het seizoen mee te beginnen en ik kon ook belangrijk zijn in de coaching, ook met dank aan onze achterste vijf.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts, Brian Bor, Luca Janszen, Jimmy Nieumeijer; Steven van der Pijl, Younes Emaangoun (81. Joep Groenewegen), Elias Karmiris (81. Jasper Lente); Sallem Chemlalli, Davy Grimmelius, Derk Gruppen (31. Esli Westmaas)

Archieffoto Ed Nagtegaal

FysioSport is er ook voor kinderen

TAVV laat zich de kaas van het brood eten